Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Καμμένος:Οι βουλευτές μας θα ψηφίζουν κατά συνείδηση


Φωτογραφία για Καμμένος:Οι βουλευτές μας θα ψηφίζουν κατά συνείδηση

Ο Π. Καμμένος, προέτρεψε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων «να ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση», στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται κάτι τέτοιο από πρόεδρο κόμματος, τουλάχιστον δημόσια. «Σε εμάς πέφτει το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης του αστικού και πατριωτικού χώρου», προσδιόρισε τη φυσιογνωμία των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στους βουλευτές, ενώ ανακοίνωσε ποιοι θα αναλάβουν την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση. 

Νωρίτερα, αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του επανέλαβε πώς «αυτά που λέγαμε πριν από τις εκλογές, θα τα ακολουθήσουμε και θα τα τιμήσουμε και μετά τις εκλογές. Οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν να ανατρέψουν τις υποσχέσεις με τις οποίες υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα μας έχουν απέναντί τους. Απέναντι στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας. Απέναντι στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας», προαναγγέλλοντας σκληρή αντιπολίτευση.

Στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα , ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πέφτει πολύ μεγάλο βάρος πάνω μας. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς. Ο προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και από τους πολίτες που μας ψήφισαν , αλλά και από όσους δεν μας ψήφισαν. Είστε βουλευτές όλων των Ελλήνων »

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελούν τον κύριο κορμό της αντιπολίτευσης: «Σε εμάς πέφτει το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης του αστικού και πατριωτικού χώρου.»

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε επίσης ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι το κυριότερο Όργανο του κόμματος και κάλεσε όλους τους βουλευτές του Κινήματος να ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανήγγειλε και επίσημα ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο, με αναπληρωτές γραμματείς της Κ.Ο. τον βουλευτή Β Πειραιά Γιάννη Κουράκο και τον βουλευτή Α Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

Εκτός του ήδη ανακοινωθέντα ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουικ, αναγγέλθηκαν από τον κ. Καμμένο ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κατά τομείς, ο βουλευτής Ηρακλείου καθηγητής Νότης Μαριάς και ο βουλευτής Β Αθηνών Βασίλης Καπερνάρος.

Τέλος ο Πρόεδρος του Κινήματος ανήγγειλε ως Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού τον πρώην Βουλευτή Λάρισας Χρήστο Ζώη.
planet-greece

Το συμπέρασμα από τις Βρυξέλλες: Έλληνα ψήφισες ανάποδα!


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *


Οι «αντιμνημονιακοί» νίκησαν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα σχημάτισαν ξανά κυβέρνηση οι «μνημονιακοί»!
Παράδοξο; Όχι, απλώς Ελληνικό.
Είπαμε, ο άγνωστος, ανώνυμος σημείωσε ορθά στον τοίχο: « Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι… καταντάς»!

Η χθεσινοβραδινή κατάληξη της Συνόδου Κορυφής έδειξε τι σημαίνει σύγχρονη Ελληνική κατάντια. Απευθείας από τα ταμεία στήριξης θα αντλούν οι υπό πτώχευση χώρες της Ευρωζώνης, ώστε να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους, σε αντίθεση με την περίπτωση της Ελλάδας. Δίχως μνημόνια προτεκτορατοποίησης θα πορευθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με την Ελλάδα, όταν αυτή έτρεχε στο ΔΝΤ και όταν θριαμβολογούσε για την σωτηρία της μέσω ατομικών μηχανισμών διασυρμού, εσωτερικής υποτίμησης, φτωχοποίησης, διόγκωσης του δημόσιου χρέους και κρατικής υποτέλειας αποικιακού χαρακτήρα.

Το μέτρο, στο βαθμό που εφαρμοστεί, αποτελεί καζινοκαπιταλιστική μέθοδο διασφάλισης του ίδιου μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθείται με αντιπληθωριστική μεθοδολογία και θα καταλήξει στην έμμεση μεταφορά βαρών στους εθνικούς προϋπολογισμούς για την διάσωση των τραπεζών Και μάλιστα με το μεγαλύτερο μέρος να επωμίζονται οι ισχυρές χώρες παραγωγής πλεονάσματος. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της Συνόδου αποτελεί άλλη μια «νίκη στα σημεία» του χρηματοπιστωτικού λόμπυ εις βάρος κυρίως των Γερμανών, οι οποίοι υποχωρούν βήμα-βήμα, διατηρώντας όμως το στρατηγικό τους πλεονέκτημα – συνεχίζοντας δηλαδή να έχουν προνομιακή θέση στις χρηματικές ροές και άρα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.  

Κράτος - Δολοφόνος...Εφιαλτική αποκάλυψη γιατρών: "Πεθαίνουν παιδιά στο Παίδων"!




Έκκληση να ανοίξει και πάλι το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.




Οι γιατροί με επιστολή τους προς τον υπουργό τονίζουν ότι, από τότε που έκλεισε η κλινική έχουν πεθάνει παιδιά επειδή δεν εξυπηρετήθηκαν. Και αυτό επειδή το Ωνάσειο στο οποίο έπρεπε να εξυπηρετηθούν υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες από γονείς για τη δραματική κατάσταση που υπάρχει με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα, ενώ έχουν γίνει και μηνυτήριες αναφορές.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ΙΣΑ στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Το συγκεκριμένο τμήμα έκλεισε πριν από 8 μήνες με αποτέλεσμα να στερούνται σήμερα οι Έλληνες ασθενείς ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Έχουμε λάβει πολλές επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους.

Μάλιστα οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε ιδιωτικό Νοσοκομείο».

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν επισημάνει το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να εισακουστούν.

Θέμα χρόνου η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ απ τη κυβέρνηση ή η κατάρρευσή της!


Οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ήδη γεγονός πριν καν την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή!

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης με δήλωσή του επέκρινε τον Α.Σαμαρά για το περιεχόμενο της επιστολής του ρπος τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι «Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».

Επιπλέον, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα ανησυχητικό" ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί "επαναδιαπραγμάτευση", "όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών".

Και ενεργειακή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - Απειλές Μόσχας προς Άγκυρα!


Σε περίοδο κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε όλους τους τομείς: Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από συστήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα χειρίζονταν Ρώσοι χειριστές και την έντονη λογομαχία που φημολογείται ότι είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν για την συνολική διαχείριση του θέματος της Συρίας από την Άγκυρα, τώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο ενεργειακό πεδίο.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να αναπτύξει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ) με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς τον South Stream, προκάλεσε την μήνι της Μόσχας, η οποία πλέον αντιδρά τελείως διαφορετικά από την περίοδο 2008-2009, οταν οι Αζέροι χρησιμοποιούντο από τις ΗΠΑ και τον απίθανο υφυπουργό Ενέργειας Ματ Μπράϊζα και έκαναν παιχνίδι στην περιοχή εκμεταλλευόμενες πολιτικούς όπως τότε το δίδυμο Ν.Μπακογιάννη και Κ.Χατζηδάκη (και τότε και τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης!).

Τώρα ο μεν Nabucco αναπαύεται εν ειρήνη, το ίδιο και ο ITGI και πάνω απ'όλα τώρα η Μόσχα έχει αλλάξει πολιτική: Επιλέγει μετωπικές συγκρούσεις όταν θεωρεί ότι απειλούνται τα συμφέροντά της.

Στην περίπτωση του ΤΑΝΑΡ η αντίδραση ήταν ακαριαία: "Αν η Τουρκία ολοκληρώσει, το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ), τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στο Μπακού για οποιαδήποτε βοήθεια σχετική με ενεργειακά προβλήματα που μελλοντικά θα αντιμετωπίσει. και όταν το λέει αυτό ο προμηθευτής του 60% των ενεργειακών αναγκών της χώρας, όπως συμβαίνει με την Ρωσία, οφείλεις να λάβεις πολύ-πολύ σοβαρά την προειδοποίηση".

Και συνέχισε η ανακοίνωση της GAZPROM: "Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής εταιρείας, αλλά η Gazprom έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος προμηθευτής σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. αν γίνουν ενέργειες που θίγουν τα συμφέροντά μας θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Βέβαια, μόνο άσχετο δεν είναι το γεγονός ότι η Ρωσία επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το Αζερμπαϊτζάν και να αγοράσει τα σημαντικότερα ενεργειακά πεδία, στερώντας την ΕΕ από εναλλακτικές λύσεις. Κατ'αυτό τον τρόπο ναυάγησαν ο Nabbuco και ο ΙΤGI, καθώς απλά δεν επαρκούν τα υπάρχοντα πεδία, όπως αυτά του Σαχ Ντενίζ για να ξεδιψάσει η διψασμένη Ευρώπη.

Aλλά και στην περίπτωση της Συρίας η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα "βαριά": Από την Μόσχα μεταδίδεται ότι η συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, όπου ο πρόεδρος της Ρωσίας, εξέφρασε μεν τη λύση του για το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, αλλά έθεσε ευθέως ζήτημα "σεβασμού της κυριαρχίας της Συρίας" και ότι "Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν λύσεις που να παραβιάζουν την βούληση του συριακού λαού"....

O Monti μας εκπροσωπεί καλύτερα από τους τρεις τελευταίους Ελληνες Πρωθυπουργούς!!!


Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, που ολόκληρη η Ευρώπη περίμενε και πολύ περισσότερο η τριάδα συγκυβέρνησης της χώρας μας, ολοκλήρωσε τις εργασίες της, με επεισοδιακό ομολογουμένως τρόπο.

Ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τύπος, αλλά και τα εγχώρια ΜΜΕ, αναλώνουν από χθες, μεγάλο μέρος της ύλης τους, περιγράφοντας την συμφωνία, ως προσπάθεια σωτηρίας του ευρώ (κάτι που οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας είχαν προσδιορίσει και στην σύνοδο της G20 στο Μεξικό, αλλά και στην 4μερή συνάντηση της Ρώμης), όταν είχαν προαποφασίσει την διάθεση του πακέτου των 120 δις. ευρώ στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η αποφασιστικότητα του Ιταλού ηγέτη Μάριο Μόντι, αλλά και η θετική υποστήριξη του Ισπανού ομολόγου του Ραχόι και συνεπικουρούντος του κ. Ολάντ, ήταν ο καταλύτης διάσπασης του Γερμανο-Φιλανδο-Ολλανδικού μετώπου (που θεωρούσαν , την συμφωνία στην εν λόγω διάσκεψη, ως κενό γράμμα), φτάνοντας τους συμμετέχοντες στην διάσκεψη σε εντάσεις, αντεγκλήσεις, αλλά και σε εκβιαστικά διλήμματα, όπως «δεν φεύγουμε από εδώ εάν δεν ληφθεί απόφαση» ή «Θα μείνουμε εδώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής, αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν μέτρα, που θα καθησυχάσουν τις αγορές».

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ...


ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Τσιμουδιά ο Κυριάκος. Επί περίπου μια εβδομάδα, από τότε που ανακοινώθηκε η κυβέρνηση δεν έχει βγει πουθενά. Σε κανένα από τα λατρεμένα του ΜΜΕ. Το ίδιο και οΆρης που τα είχε δώσει όλα την εβδομάδα μετά τις εκλογές, μπας και τον δει ο Σαμαράς σε κανένα τηλεοπτικό πάνελ και τον θυμηθεί για υπουργό.

 Βάζετε στοίχημα ότι θα είναι οι πρώτοι γαλάζιοι βουλευτές που θα βγουν με γκρίνια για την κυβέρνηση Σαμαρά;

Η Γερμανία έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή.


Από τα τρία κεφάλαια που συμφώνησαν χθες στο Συμβούλιο Κορυφής δηλαδή: 1) Παρεμβάσεις από την EKT στην αγορά ομολόγων όταν τα spreads γίνονται αφόρητα, 2)  ESM και ο EFSF να μπορούν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, συνοδεία όμως μνημονίου στις εμπλεκόμενες χώρες και τέλος 3) Απευθείας τραπεζικές διασώσεις από τους μηχανισμούς χωρίς εμπλοκή των κρατών, υπό πολύ αυστηρούς όρους, ουσιαστικά η Γερμανία υποχώρησε μόνο στο τρίτο. Τα άλλα δύο λίγο έως πολύ ήδη ίσχυαν.

Με το τρίτο όμως κεφάλαιο που δέχτηκε η Γερμανία, στην πραγματικότητα έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή.

Το σημείο χωρίς επιστροφή για την Γερμανία, είναι το σημείο εκείνο, πέραν του οποίου η έξοδος από το ευρώ για την ίδια την Γερμανία, θα κοστίσει πιο πολύ από την παραμονή της στο ευρώ.

Σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές, έπειτα από τις πιέσεις που εντείνονται κυρίως από τον Ευρωπαϊκό Νότο, η Γερμανία έχει δύο επιλογές: Είτε θα αποφασίσει να μείνει οριστικά στο ευρώ και θα αναγκαστεί να σηκώσει το βάρος των υπερχρεωμένων κρατών, διαθέτοντας ό,τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα από την Νομισματική Ένωση, είτε θα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ, διατηρώντας τα πλούτη της. Και οι δύο επιλογές έχουν τα ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όμως από τη στιγμή που θα έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις, ώστε μετά να της κοστίζει περισσότερο η έξοδος από το ευρώ, δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά την κοινή μοίρα με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η δική μας άποψη είναι ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί πλέον την παραμονή της σ’  αυτή την ευρωζώνη, έτσι όπως αυτή πορεύεται. Κατά τις τελευταίες ελληνικές εκλογές, η γερμανική ελίτ προσπάθησε να εκνευρίσει τον ελληνικό λαό ώστε ο τελευταίος να κάνει επιλογές που θα μας οδηγούσαν εκτός ευρώ, για να μπορεί στη συνέχεια να μιλήσει για διάλυση της ευρωζώνης, κάτι που θα της έδινε το δικαίωμα να επιβάλει τους όρους της ή ακόμα και να αποχωρήσει χωρίς διπλωματικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν συνέβη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, πως αν είναι να χρεοκοπήσει, ας χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ, παρά εκτός αυτού. Με τον τρόπο και χωρίς να το επιδιώξουμε, στην ουσία αναγκάσαμε την Γερμανία να σηκώσει πλέον το βάρος των αποφάσεών της.

Τα ευρωομόλογα, η έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ και ο απευθείας δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ είναι τα επόμενα βήματα (ή ακόμα και ένα εξ αυτών), τα οποία θα κάνουν την Γερμανία να περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Ίδωμεν.

Πάντως απέχουμε πολύ ακόμα, εκτός και αν συμβούν ραγδαίες εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και οι τραπεζικές διασώσεις που αποφασίστηκαν χθες, μάλλον ήταν μια υποχώρηση τακτικής από την Γερμανία, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η ίδια μέχρι να δει τι θα αποφασίσει, παρά συνταύτιση της τύχης της με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Η τραγωδία να είσαι στρατιωτικός στην Ελλάδα"!Ένας αξιωματικός την περιγράφει επώνυμα


`Η τραγωδία να είσαι στρατιωτικός στην Ελλάδα`!Ένας αξιωματικός την περιγράφει επώνυμα
Η τραγωδία του να είσαι στρατιωτικό στην Ελλάδα,μέσα από το κείμενο ενός ανθυπολοχαγού.Ο οποίος μαζί μ΄ όλους τους συναδέλφους του τη βιώνει και άρα μπορεί να την περιγράψει.

Το κείμενό του αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια πως η χώρα αυτή αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που επέλεξαν να την υπηρετήσουν φορώντας στολή και θυσιάζοντας πολλά από τη ζωή τους.

Και δεν είναι μόνο οι περικοπές των ήδη εξαιρετικά χαμηλών μισθών.Θα διαβάσετε τις συγκρίσεις που κάνει με τους μισθούς άλλων δημοσίων υπαλλήλων.Είναι και η φθηνή αντιμετώπιση που είχαν από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας.Από "αναγκαίο κακό" έως "αυτιστικούς" "αντιπαραγωγικούς" τεμπέληδες τους αντιμετώπισαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Διαβάστε όλο το κείμενο του ανθυπολοχαγού όπως το ανήρτησε στηνΈνωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου 
Πριν απο 14 χρόνια περίπου είχε διαφημιστεί μια αναπροσαρμογή στα μισθολόγια των στρατιωτικών που όπως μας έλεγαν θα κατέληγαν σε αυξήσεις τόσο των ανώτατων αξιωματικών  (που τότε ήταν σε επίπεδα ενός κατώτατου υπαλλήλου υπουργείου) , όσο και όλων των άλλων στελεχών (που τότε ήταν σε επίπεδα "Υ.Ε. καθαριστριών" του δημοσίου). Τελικά αυτή η αναπροσαρμογή το μόνο που έκανε ήταν να ενσωματώσει όλα τα επιδόματα , που τότε ήταν παρα πολλα, στο μισθό με αποτέλεσμα μηδενικές αυξήσεις  στους περισσότερους ,αλλά και κάποιες μικρές μειώσεις, σε μερικούς.
                 
Από τότε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα . Κάθε χρόνο βλέπαμε στους μισθούς μας κάποιες μικρές αυξήσεις  συνήθως κάτω απο τον πληθωρισμό (3% το χρόνο και αυτό σε δύο δόσεις 1.5%+ 1,5%). Βέβαια , και επειδή όλοι οι στρατιωτικοί απο την φύση της δουλειάς μας ζούμε στον μικρόκοσμό μας, πάντα μας έκανε εντύπωση πως γίνεται όλοι οι άλλοι να έχουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο απο το δικό μας, με τις διακοπές τους ,τα χόμπι τους, τα ιδιόκτητα σπίτια τους, τα  δεύτερα αυτοκίνητα  τους , τις εξόδους τους κλπ.
               
Η απάντηση δόθηκε πριν απο λίγο καιρό όταν δημοσιοποιήθηκαν όλοι οι μισθοί του δημοσίου τομέα. Ο στρατιωτικός ήταν ο πλέον χαμηλόμισθος από όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων και σπουδών. Οι διοικητές ολόκληρων μεραρχιών συνεχίζουν να αμοιβονται με μισθό ενός μέσου υπαλλήλου υπουργείου, οι διοικητές μονάδων έχουν ίδιο μισθό με έναν υπάλληλο καθαριότητας του δήμου, και όλοι οι υπόλοιποι κατώτεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν έχουν αντίστοιχο μισθό στο δημόσιο τομέα. Και αυτό που κάνει έναν στρατιωτικό να αγανακτεί ακόμα περισσότερο δεν είναι τόσο αυτό, αλλά το γεγονός ότι εργάζεται τέσσερις (4) ώρες περίπου καθε μέρα περισσότερο απο όλους τους άλλους εργαζόμενους, ότι είναι αναγκασμένος να μετακομίζει κάθε δύο ή τρία χρόνια, ότι το ένα τέταρτο του μισθού του κάθε μήνα πηγαίνει για ενοίκιο, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω των συχνών μετακινήσεων να εργαστεί και η σύζυγος αρα να μπεί ένας μισθός ακόμη μέσα στο σπίτι, και φυσικά ότι βλέπει μαζί με αυτόν να ταλαιπωρείται και όλη η οικογένειά του.
              
Και αναγνώριση........ καμία. Μέχρι πρότινος υπουργοι και στελέχη κομμάτων μας αποκαλούσαν αυτιστικούς , τεμπέληδες, προκλητικούς ,μιας και ήταν κατ'αυτους αδιανόητο πενηντάρηδες να βγαίνουν στη συνταξη (μειωμένη) ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να δουλεύουμε σε αυτους τους ρυθμούς μέχρι τα ..........εβδομήντα (ε δεν κάναμε δα και κάτι τόσο δύσκολο).
              
Σήμερα η κατάσταση μας είναι τραγική. Ο μισθός μας ( ο ένας και μοναδικος) δεν επαρκεί για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.Οι λογαριασμοί μόλις και μετα βίας πληρώνονται ενω αλλες οικονομικές μας υποσχρεώσεις ( φροντιστήρια, εφορίες, χαράτσια μπαινουν στην αναμονή), και βέβαια ούτε λόγος για διακοπές η άλλες ''σπατάλες''. Και μέσα σε όλα ακούμε για μοιώσεις στα ειδικά μισθολόγια περίπου 12 %. Πως θα γίνει αυτό; Τι μένει πλέον να περικόψουμε;
             
Δεν υπάρχει  η δυνατότητα στους στρατιωτικούς για περαιτερω μειώσεις.... τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Το γνωρίζω οτι κάθε κλάδος εργαζομένων συνηθίζει να τραγικοποιεί τα πράγματα και να χρησιμοποιεί ανάλογες εκφράσεις, αλλά η κατάσταση των στρατιωτικών είναι πραγματικά  ΤΡΑΓΙΚΗ.  Δεν έχετε παρα να ρίξετε μια ματιά στούς μισθούς μας και να υπολογίσετε το κόστος ζωης. Είναι πασιφανες.
            
Το γνωρίζουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι τραγική, και ο Ελληνας στρατιωτικός έχει περισσότερο απο όλους το άλλους ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος   ΑΛΛΑ   έχουμε φτάσει στα όρια μας δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Γκαβαρδίνας Βασίλειος
       Ανθλγος (ΑΠΖ)
συντονιστής Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τσάμπα μάγκας ο Σαμαράς


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τσάμπα μάγκας ο Σαμαράς
 Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την επιστολή του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος:

«Ο κ. Σαμαράς από τσάμπα μάγκας προεκλογικά, με υποσχέσεις και παροχές, με την σημερινή επιστολή του έγινε ικέτης....


Μόνο που τώρα ξεχνάει ότι είναι πρωθυπουργός και εκπροσωπεί την Ελλάδα και όχι τον εαυτό του ή το κόμμα του.

Δε δικαιούται να μεταμορφώνει την Ελλάδα από ιστορική και δοξασμένη χώρα, σε ζητιάνο των εταίρων που παρακαλάει γονυπετώντας για βοήθεια και απελευθέρωση από τις μνημονιακές υπογραφές του ίδιου και του κ. Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός “έχασε” ακόμα και τις θέσεις συμφωνίας των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δεν αμφιβάλλουν για μία ακόμα φορά. Είμαστε όλοι απόλυτα πεπεισμένοι για τον εμπαιγμό των πολιτών».

Μείζον θέμα από την επιστολή Σαμαρά> Ακυρώνει την Εθνική Διαπραγμάτευσης . Στον αέρα οι κοινοί όροι της συγκυβέρνησης!


Προκύπτει μείζον θέμα από την επιστολή Σαμαρά, την οποία ανέλαβε να παραδώσει ο Κάρολος Παπούλιας σε εταίρους και δανειστές μας, στη διαρκεια του Eurogroup.

Η επιστολή, που θα μπορούσε να είχε γραφτεί ακόμη και από τον Σόιμπλε, αποδέχεται το Μνημόνιο στο σύνολό του καθώς και την πιστή εφαρμογή του. Ψελλίζει δυο τρεις λέξεις για ορισμένες «αναγκαίες τροποποιήσεις» και εδώ εξαντλείται η σκληρή επαναδιαπραγμάτευση.

Με την συγκεκριμένη επιστολή ο Σαμαρά: ...


1ον) Ακυρώνει το πρόγραμμα σύγκλησης των 3 που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.
2ον) Ακυρώνει την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης που προανήγγειλε ο Βενιζέλος.
3ον)Ακυρώνει την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση μια και το κόμμα του Κουβέλη-που στο μεταξύ πάει για διάλυση-είχε θέσει συγκεκριμένες προυποθέσεις συμμετοχής.
4ον) Ακυρώνει τους άλλους 2 ηγέτες με τους οποίους υποτίθεται ότι θα έδιναν την μάχη από κοινού. Λογικά η επιστολή θα έπρεπε να φέρει και τα ονόματα των Βενιζέλου-Κουβέλη, σε περίπτωση που συμφωνούσαν από κοινού το περιεχόμενο.
Μετά την σημερινή εξέλιξη είναι θεωρητικά πολύ δύσκολο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να παραμείνουν ως εταίροι στη κυβέρνηση.

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Η επιστολή στα αγγλικά
As I have already informed you, I will unfortunately not be able to attend the current European Summit, due to an eye operation I had to undergo. Greece will be represented by the President of the Hellenic Republic, Mr. Karolos Papoulias.
With this letter I would like to reassure you that Greece is absolutely determined to fulfill its obligations emanating from the recent bail-out agreement.
The new Government of Greece accepts ownership of the adjustment Programme and is fully committed to its targets, its objectives and all its key policies.
I will speed up the implementation of the Programme with special emphasis on the Privatisation agenda.
Of course, there is a question of some necessary modifications to the Programme in order to control unprecedented unemployment and halt the devastating recession Greece is going through for the fifth consecutive year. This would also ensure that all targets are met.
I am looking forward to meeting you, as soon as my medical doctors allow me to travel.

Ο "προστάντζας" και ο "βγες έξω να σε γαμ..." θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής;...


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής εμβρόντητος παρακολουθούσε τον κ. Μεϊμαράκη να τον καθυβρίζει, ενώ οι παριστάμενοι βουλευτές «πάγωσαν».

 Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου: «Σκατομαλ…, καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε... γ…», ενώ ο κ. Κοραντής τον κοιτούσε κάνοντας τον σταυρό του!...

3 Μαϊου 2011 (εδώ)

Γιώργος Καρατζαφέρης για Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Του Μειμαράκη δε θα του περάσει αυτή τη φορά. Θα απολογηθεί όσο και να εκλιπαρεί αυτή
...τη φορά, να το ξέρετε. Γι’ αυτό θα πάρει την αγωγή του θα πληρώσει γι’ αυτά γιατί είναι παλιάνθρωπος, θα πληρώσει. Μέσα στη Βουλή, 200 φορές τον προκάλεσα γιατί δ

Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωση


- Ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο
- Παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων έβαλε τέλος στη ζωή του
- Τραγικές σκηνές στο Γαλάτσι 

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα. Το περιστατικό στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι συνέβη λίγο μετά τις έντεκα όταν ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για να του επιδώσει της έξωση....
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η ιδιοκτήτρια του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.

Όταν ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να απειλεί πως θα πέσει.

Ο δικαστικός επιμελητής βλέποντας πως ο ηλικιωμένος έχει χάσει την ψυχραιμία του προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Γείτονες και περαστικοί που άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ωστόσο εκείνος φαίνεται είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Μπροστά στα έντρομα μάτια όλων έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο δρόμο βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.

Όπως λένε στο newsit οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ο ηλικιωμένος άνδρας εδώ και χρόνια ζει μόνος στο διαμέρισμα μετά το θάνατο της συζύγου του. Έχει μια κόρη. Τον τελευταίο καιρό τα οικονομικά του προβλήματα ήταν τέτοια που τον είχαν αναγκάσει να μην πληρώνει τα ενοίκια . Ήταν γνωστό λένε εδώ και καιρό πως η ιδιοκτήτρια θα του κάνει έξωση, ωστόσο ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τα πράγματα θα πάρουν τέτοια τροπή.

Υποχώρηση Μέρκελ - «Κέρδη» για Ισπανία, Ιταλία

   Σε... γερμανική υποχώρηση φαίνεται πως εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με συνέπεια, έπειτα από 14 ώρες συζητήσεων, να επέλθει συμφωνία για τη δημιουργία, μέχρι το τέλος του 2012, ενός μηχανισμού, που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης (EFSF και ESM), χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στο μηχανισμό αυτό.

Συνεπεία αυτής της απόφασης, Ιταλία και Ισπανία ήραν τις επιφυλάξεις τους για το πακέτο ανάπτυξης, ύψους 120 δισ. ευρώ, στο οποίο είχαν συμφωνήσει νωρίτερα οι ηγέτες της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης, για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της.

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το Βερολίνο αναγκάστηκε να υποχωρήσει, μετά την πίεση Ισπανίας και Ιταλίας για μεγαλύτερη στήριξη.

Ρώμη και Μαδρίτη είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση του πακέτου ύψους 120 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος για το σχέδιο "κλεισίματος" του ΠΑΣΟΚ


 
Εικόνα προφίλ  Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 Ευρώ.....

Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει οτι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της συγκυβέρνησης;

ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φάκελος Iμια: 16 χρόνια μετά! Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος! Οι μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις!


Το ρητό εκείνο που λέει «είναι πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» θα έπρεπε φυσιολογικά να ενσωματωθεί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών, αφού σε αυτούς τους χώρους βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οι άνθρωποι που «εργάζονται» σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και παραμένουν άγνωστοι, όπως άγνωστες μένουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος.

Δεν είναι τυχαίος καθόλου ο αφανισμός σε δύο φάσεις των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

Κι έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια από τότε για να υπάρξουν τώρα τα πρώτα στοιχείαγια τον σκοτεινό θάνατο των 12 κομάντος.

Είχαν δει και ζήσει πολλά τη νύχτα των Ιμίων πάνω στη βραχονησίδα. Κι έπρεπε να τους κλείσουν τα στόματα γιατί σ' αυτά που είδαν και έζησαν εμπλέκονται στρατιωτικές και διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Τουρκίας, Ελλάδας, δηλαδή των τριών στενών συνεταίρων στο ΝΑΤΟ στην Ανατολική μεσόγειο.

16 Φεβρουαρίου 1996: Έχουν περάσει μόλις 17 ημέρες από το επεισόδιο στα Ίμια και οι Τούρκοι ετοιμάζονται για εκπαιδευτική άσκηση του Σώματος Καταδρομών. Η επιχείρηση ονομάζεται Ynus και θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Μαρμαρίδας.

Ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Hawk απογειώνεται από το ναύσταθμο του Ακσάζ και μεταφέρει 9 τούρκους κομάντος για την άσκηση.

Είναι οι ίδιοι της ομάδας «Καρντάκ» που έκανε την απόβαση στα Ίμια. Ο επικεφαλής της ομάδας Ζέκι Σεν απουσιάζει με άδεια.

Βαρουφάκης σε BBC: Ποια είναι η μοίρα της Ελλάδας


Η συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στο BBC της Αυστραλίας περιγράφει το πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί. Η μοίρα της θα καθοριστεί σε επίπεδο ευρωζώνης, και οι πιθανές εκβάσεις πάνε από το κακό στο απαίσιο!
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του......



LEIGH SALES, Παρουσιαστής: Μαζί μας σήμερα από την Αθήνα είναι ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
Το προφανές ερώτημα είναι: τι θα γίνει τώρα;
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο εκτροχιασμός του τρένου που είναι η ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε με την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισαν να φεύγουν διαδοχικά και άλλα βαγόνια - η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, τώρα και η Ισπανία - συνεχίζεται. Και η χθεσινή ψηφοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όλος ο ενθουσιασμός και οι εορτασμοί είναι πλήρως και εντελώς άστοχοι. Φοβάμαι ότι η ευρωζώνη και η Ευρώπη συνεχίζει την ίδια διαδρομή εδώ και τα δύο τελευταία χρόνια με μια πλειάδα λαθών, που καταντάνε κωμικά πια. Κοιτάξτε την Ισπανία, τι συμβαίνει σήμερα. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Εκτός αν η λογική ή ό,τι περνάει για λογική στην ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα η ευρωζώνη θα αποτελεί ιστορία.
LEIGH : Λοιπόν, ας μείνουμε με την γενική εικόνα για την ώρα πριν εμβαθύνουμε στην Ελλάδα. Τι νομίζετε ότι θα μπορούσε να συμβεί για να αποτραπεί η καταστροφή όπως την προβλέπετε;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Τρία πράγματα, πολύ απλά βήματα που πρέπει να ληφθούν. Κοιτάξτε, στην Ευρώπη, είτε πρόκειται για την Ελλάδα ή την Ισπανία, αυτό που έχουμε τώρα είναι αφερέγγυες τράπεζες που βρίσκονται σε θανάσιμο εναγκαλισμό με αφερέγγυα κράτη. Έτσι, τα κράτη δανείζονται από τον πυρήνα της Ευρώπης, προκειμένου να δώσουν στις τράπεζες και οι τράπεζες δανείζονται για να δώσουν στο κράτος και έτσι τράπεζες και κράτη είναι εγκλωβισμένοι σε ένα θανάσιμο εναγκαλισμό που αναμένεται να καταλήξει σε ναυάγιο πολύ γρήγορα. Λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σπάσουμε αυτό το δεσμό μεταξύ αφερέγγυων τραπεζών και κρατών σε πτώχευση. Ο τρόπος να γίνει αυτό είναι να ενοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα, να το εξευρωπαΐσουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να χρηματοδοτείται άμεσα και όχι μέσω εθνικών κυβερνήσεων. Αυτό είναι ένα πολύ απλό βήμα, αλλά φαίνεται ότι είναι ένα βήμα πάρα πολύ μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεύτερον, αυτό που χρειάζεται είναι η αμοιβαιοποίηση, ένα είδος κοινού χρέους, όπως έχουμε στην Αυστραλία, ξέρετε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει το δικό της χρέους, πέραν αυτού των πολιτειών. Και τρίτον, χρειαζόμαστε μια επενδυτική πολιτική η οποία να διατρέχει ολόκληρη την ευρωζώνη. Επειδή έχετε μια δευτερεύουσα νομισματική περιοχή, πρέπει να έχετε μια επενδυτική στρατηγική, ένα μηχανισμό ανακύκλωσης για το όλο θέμα. Αν δεν έχουμε αυτά τα πράγματα, και η Γερμανία δεν τα θέλει, φοβάμαι ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να αποτρέψει τη συνέχιση αυτού του εκτροχιασμού σε αργή κίνηση. LEIGH : Για να επιστρέψω στην Ελλάδα συγκεκριμένα, οι πολιτικοί στην χώρα δεν μπορούσαν καν να συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους μιας τηλεοπτικής συζήτησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Πώς πρόκειται να συμβιβαστούν για τα μέτρα που αφορούν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν μπορούν να διορθώσουν την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία έχει τελειώσει. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια μεγάλη, μεγάλη ύφεση. Η αυξανόμενη κοινωνική οικονομία περνάει ένα μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας. Δεν υπάρχει καμία δύναμη, καμία δύναμη εντός της ελληνικής οικονομίας, εντός της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να αποτρέψει - φανταστείτε ότι είμαστε στο Οχάιο το 1931 και ρωτούσαμε: τι μπορεί να κάνουν οι πολιτικοί του Οχάιο για να σώσουν το Οχάιο από τη Μεγάλη Ύφεση; Η απάντηση είναι τίποτα.
LEIGH: Λοιπόν, τι θα συμβεί στη συνέχεια στην Ελλάδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εξαρτάται από το τι θα συμβεί στην ευρωζώνη. Ακριβώς όπως αυτό που συνέβη στο Οχάιο εξαρτήθηκε από την άνοδο του προέδρου Ρούζβελτ και του New Deal, αν δεν έχουμε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ανάσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν η Ευρώπη γιατρέψει τις πληγές της, θα γιατρευτεί και η Ελλάδα. Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση να βρει η ευρωζώνη ένα ορθολογικό σχέδιο για τον εαυτό της. Δεν είναι η επαρκής προϋπόθεση. Η Ευρώπη μπορεί να διορθωθεί αλλά η Ελλάδα με τη σαθρότητα και τα κακώς κείμενα που την χαρακτηρίζουν μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ. Αλλά έως ότου (και αν) η ευρωζώνη βρει ένα λογικό σχέδιο για να σταματήσει αυτό το ναυάγιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η Ελλάδα δεν θα έχει καμία τύχη.
LEIGH: Διάβασα κάποια στατιστικά σήμερα ότι επτά στους δέκα Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν. Πώς θα περιγράφατε την εθνική διάθεση εκεί;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Αυτή είναι η δικιά μας Μεγάλη Ύφεση. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αλλά και με μια ψυχολογική έννοια. Οι Έλληνες βρίσκονται σε κατατονική κατάσταση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, σε κατάσταση οργής, αυτή είναι μια τυπική περίπτωση μανιοκατάθλιψης. Δεν υπάρχουν προοπτικές. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Υπάρχουν θυσίες, αλλά κανείς δεν έχει την αίσθηση ότι οι θυσίες λαμβάνουν τη μορφή κάποιου είδους επένδυσης για αλλαγή πορείας. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν είστε κολλημένοι σε μια ευρωζώνη που είναι πραγματικά άσχημα σχεδιασμένη, η οποία καταρρέει και η οποία δεν δίνει ευκαιρίες στα πιο αδύναμα μέλη της του να διαφύγουν μέσω κάποιου είδους λυτρωτικής κρίσης.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

   Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας την Τρίτη στους  δημοσιογράφους, προανήγγειλε ότι η επιχείρηση θα συνεργαστεί με ειδικές υπηρεσίες για τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αναχρηματοδότηση των δανείων θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρευσε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

Ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και τόνισε ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση για το πρόβλημα στην αγορά ενέργειας. Πρόσθεσε δε, ότι με ένα 5% πάνω δεν θα ετίθετο ζήτημα στην αγορά, αφού είναι ανάλογο με το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.

Οι ευθύνες για την «γκάφα» με Βερνίκο

 
Με διάχυτο πλέον το φόβο ότι κάθε μέρα και κάθε θέμα, που προκύπτει, μπορεί να κρύβει και μία πολιτική ή επικοινωνιακή παγίδα βαδίζει η κυβέρνηση, μετά την απρόσμενη παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου, αλλά και την «απώλεια» του Βασίλη Ράπανου από τη μάχη για την οικονομία. Οι υποθέσεις μάλιστα αυτές έφεραν στο προσκήνιο και τις πρώτες σκιές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο που τα δύο κόμματα χειρίζονται την κυβερνητική συμμαχία.

Από τη μία υπάρχει η γαλάζια υποψία ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε ως αγγαρεία τη συγκρότηση της κυβέρνησης και πρότεινε πρόσωπα ελαφρά τη καρδία, όπως τον κ. Βερνίκο, με μοναδικό  σκοπό να μείνει μακριά από το κάδρο της διακυβέρνησης. Λένε δηλαδή τώρα, παράγοντες της ΝΔ, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε πρόσωπα, με κύριο γνώμονα να μην σηματοδοτούν το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος από την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας το οποίο εισπράττει πρωτίστως η ΝΔ.

Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ  δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει μετ’ επιτάσεως για τη διαχείριση της οικονομίας πρόσωπα από το παρελθόν του Κινήματος και μάλιστα από την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο κ. Ράπανος και ο διάδοχός του Γιάννης Στουρνάρας υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη την εποχή του παντοκρατορίας του δεύτερου. Διαβλέπουν ότι πίσω από αυτή την επιμονή του κ. Σαμαρά κρύβεται μία προσπάθεια να μετακυλήσει δικές του ευθύνες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό ο κ. Βενιζέλος επισήμανε με νόημα και με έμφαση ότι η επιλογή Στουρνάρα είναι αποκλειστικά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο λέγεται όλο και πιο έντονα είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη ενιαίο κέντρο διεύθυνσης και διαχείρισης κρίσεων στην κυβέρνηση. Πρόβλημα, που επιτείνεται με την απουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την καθημερινή διαχείριση, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας, που αντιμετωπίζει. Εκτιμούν ότι εάν είχε ήδη συγκροτηθεί, έστω ατύπως ένα τέτοιο κέντρο και διέθετε τον αναγκαίο συντονισμό, ούτε οι δύο παραιτήσεις θα είχαν εξελιχθεί έτσι, ούτε θα προέκυπτε η τεράστια γκάφα με την εκπροσώπησης της χώρας στη σύνοδο κορυφής.

Από πολλούς ψύχραιμους αναλυτές των πολιτικών εξελίξεων δεν πέρασε τέλος απαρατήρητο ότι η πρώτη θεαματική παραίτηση μέλους της κυβέρνησης – εξαιρείται αυτή του κ. Ράπανου – οφείλεται στην αντιπολιτευτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να μην μείνει μόνο σε προγραμματικές κριτικές και καταγγελίες, αλλά να αγγίξει και πρόσωπα, προκαλώντας «δολιοφθορές».

Δηλώσεις Βερνίκου
Λάθος η αποδοχή της θέσης του υφυπουργού Ναυτιλίας, είπε στον Α989 ο Γιώργος Βερνίκος, μόλις μία μέρα μετά την παραίτησή του, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής του σε offshore  εταιρεία.
Χαρακτήρισε σωστή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. "Έκανε σωστές επισημάνσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε συνειδητοποίησα τα πράγματα και αποφάσισα ότι πρέπει να παραιτηθώ" είπε.
"Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους και ήταν λάθος που δεν το είχα υπόψη μου. Ως υπουργός είχα δρομολογήσει να παραιτηθώ από τις δραστηριότητές μου, αλλά οι εξελίξεις ήταν γρήγορες" πρόσθεσε ο κ. Βερνίκος.
Αναφερόμενος στο πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είπε ότι κακώς του επιβλήθηκε και το απέδωσε στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Σε πτώση οι γερμανικές εισαγωγές στην Ελλάδα

   Η οικονομική κρίση και η κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στο Βερολίνο, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά οι εισαγωγές γερμανικών προϊόντων στη χώρα μας.
Το 2011 οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 13% στα συνολικά 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Είναι ενδεικτικό πως το 2010 αγοράσαμε προϊόντα «made in Germany» συνολικής αξίας 5,8 δισ. ευρώ. Δύο χρόνια, πριν, το 2008 η Ελλάδα είχε δαπανήσει 8 δισ. ευρώ για γερμανικά αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, μηχανήματα και ρούχα.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει δεχθεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς το 2008 οι Έλληνες ξόδεψαν 1,4 δισ. ευρώ για αυτοκίνητα από τη Γερμανία, το 2011 μόλις 368 εκατομμύρια. Σημαντική μείωση, αλλά όχι τόσο δραματική, κατέγραψαν και οι εισαγωγές γερμανικών μηχανών στην Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα υποχώρησαν από τα 854 εκατομμύρια στα 363 εκατομμύρια.
Την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας οι Γερμανοί καταναλωτές αύξησαν την ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 2,6%, ποσοστό που μεταφράζεται 1,96 δισ. ευρώ.  
Για τους Γερμανούς τα δημοφιλή ελληνικά προϊόντα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους είναι η φέτα, οι ελιές και το ούζο. Ζήτηση στη Γερμανία έχουν επίσης ελληνικά σταφύλια, είδη ρουχισμού, φαρμακευτικά προϊόντα και ζωοτροφές.

Ο Γ.Στουρνάρας σε ανάλυση του τον Ιαν.του 2009 , βουλωμένο γράμμα διάβαζε!!!!


Ο "προφήτης" νέος υπουργός οικονομικών σε ανάλυση του τον ιούλιο του 2011


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την παραίτηση Βερνίκου


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την παραίτηση Βερνίκου

''Οι συγκυβερνώντες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ηθική, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι αναγκαία όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός κάποιος που επεχείρησε στα όρια του νόμου «να κάνει φοροδιαφυγή μέσω off-shore εταιρείας» και πρόσθεσε:«Αλλο ένα νόμιμο αλλά όχι ηθικό, τραυματίζει την πολιτική ζωή».

Ο υποψήφιος εθνοσωτήρας Στ.Μάνος μαζί με τον Γ.Στουρνάρα έχουν συστήσει ΜΚΟ που καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας


Το ακόλουθο δημοσίευμα δίνει κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την σύμπραξη του Στ.Μάνου (γνωστου νέου και άφθαρτου πολιτικού που θέλει να μας σώσει (sic!)) με τον Γ.Στουρνάρα (νυν υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης και διευθυντή του ΙΟΒΕ (μελετητικού κέντρου του ΣΕΒ) και φυσικά αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την σιωπή του Στ.Μάνου.
(1) Οι εν λόγω κύριοι – με μακρά διαδρομή σε πολιτικές και διοικητικές θέσεις στο ελληνικό κράτος – έχουν συμπήξει – μαζί με άλλους φερέλπιδες εθνοσωτήρες – μία ΜΚΟ για την “προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”. Η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.
(2) Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροής συμβουλλών επ’ αμοιβή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τέτοιες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες τον ρόλο του συμβούλου, ουσιαστικά διαμεσολαβούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τα έργα για τα οποία έχουν συμβουλεύσει οι πρώτες (φυσικά με το αζημίωτο γι’ αυτές). Όμως εμείς δεν θα πιστέψουμε τις κακιές γλώσσες. Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο στον οποίο ζούμε …
(3) Οι ΜΚΟ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχουν αποδειχθεί απίθανα