Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Νοσοκομειακοί γιατροί: “Παραιτούμαστε γιατί το ΕΣΥ είναι επικίνδυνο”! Μαζικές παραιτήσεις σε δημόσια νοσοκομεία


   Χωρίς παθολόγους μένει το νοσοκομείο Σερρών καθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι 10 από τους 11 Παθολόγους του Νοσοκομείου αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα που καθιστούν τις συνθήκες εγκληματικές. 
 
Και μη θεωρήσετε ότι μένει κάποιος στη θέση του καθώς ο 11ος που βρίσκεται σε άδεια, μόλις επιστρέψει θα υποβάλλει και αυτός παραίτηση.
Οι λόγοι της παραίτησης των γιατρών-όπως αναφέρονται στη σχετική αίτηση- αποδίδονται στις συνθήκες εργασίας, οι οποίες τους καθιστούν πλέον επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.
 
Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση νοσοκομειακών γιατρών που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες. Στα περισσότερα νοσοκομεία το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στην ίδια κατάσταση αφού παίζει τη ζωή των ασθενών κορώνα γράμματα από τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού. 
 
Ήδη πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις, κινητοποιούνται ώστε να υπάρξουν συνολικές αντιδράσεις. 
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας μεταβαίνει αύριο Τετάρτη στο Νοσοκομείο Σερρών  προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και να ληφθούν από κοινού αποφάσεις που σχετίζονται και με το μέλλον του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου