Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Συμφώνησαν σε όλα Σαμαράς με Βενιζέλο και Κουβέλη Έγινε κυβέρνηση!

   Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

"Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί αύριο στο Eurogroup", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τη Βουλή.
 
"Διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της κυβέρνησης" πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι: "Τα πρόσωπα θα κλείσουν μέχρι το βράδυ". 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος "το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Πιο κρίσιμο είναι το θέμα της ενικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου ο ρόλος των αρχηγών θα είναι πιο ενεργός. Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το διήμερο στις Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη".

Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αντ.  Σαμαράς και λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Στις 19.00 το απόγευμα οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά προκειμένου να του δώσουν οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. 
 
Παραλλήλως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στην μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου