Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για αφορολόγητο, ΦΠΑ και χαράτσι της ΔΕΗ


Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για αφορολόγητο, ΦΠΑ και χαράτσι της ΔΕΗ
Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης, εκτός από το γενικό πλαίσιο της χάραξης της πολιτικής, περιλαμβάνει και εξειδικευμένα μέτρα, ειδικά για το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο φαίνεται νααναπροσαρμόζεται με ευνοϊκότερους όρους. 

Όπως συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί, το αφορολόγητο όριο από το 2013 αναμένεται να αυξηθεί από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ, προκειμένου ανακουφιστούν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. 

Παράλληλα, το χαράτσι της ΔΕΗ θα αντικατασταθεί, σταδιακά, από έναν ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, όπου εκεί θα ενσωματωθούν όλοι προϋπάρχοντες φόροι. 

Την ίδια στιγμή, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης αποφάσισαν την μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκηςστο 12%, ΦΠΑ που θα ισχύσει και για τους χώρους της εστίασης. Στα ίδια επίπεδα ωστόσο θα παραμείνουν οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα μέτρα των 11,5 δισ. που αξιώνει η τρόικα μετατίθενται για τον Σεπτέμβρη, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της επιμήκυνσης του προγράμματος διάσωσης που ζητείται έντοντα από την ελληνική κυβέρνηση στου ευρωπαίους εταίρους. 

Μέχρι αυτό το διάστημα θα εξεταστούν μέτρα που ισοδύναμα αυτών που ζητεί η τρόικα προκειμένου να μην πληγεί περισσότερο ο κοινωνικός ιστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου