Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ:Στηρίζουμε, δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση

   "Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με ευρύτατη πλειοψηφία ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η πλειοψηφία των μελών του κόμματος συντάχθηκε με την εισήγηση και τις θέσεις του κ. Φώτη Κουβέλη.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Κουβέλης επισήμανε τα βασικά σημεία της ΔΗΜΑΡ που πρέπει να παρουσιαστούν προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξει σύγκλιση αναφορικά με το κυβερνητικό έργο και εξήγησε ότι η συμμετοχή του κόμματος πρέπει να σηματοδοτηθεί με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και όχι κομματικά. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη γράψει το protothema.gr η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει για υπουργοποίηση τους κ.κ. Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πέραν των προσώπων το κόμμα θα επιχειρήσει να εντάξει στην τριμερή προγραμματική συμφωνία πάνω στην οποία θα κινηθεί το κυβερνητικό έργο όσες περισσότερες από τις επτά προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην Βουλή μεταξύ εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ώστε να συνταχθεί το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας. (
Όπως έχει γράψει το protothema.gr τα τρία επιτελεία φαίνεται να συμφωνούν σε θέματα μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων, του ΦΠΑ για την εστίαση, στην ανάγκη δημιουργίας νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στο να μην υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς, σε θέματα λαθρομετανάστευσης, ασφάλειας και εγκληματικότητας. Πάντως, δύσκολα φαίνεται ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τον κατώτατο μισθό και για επαναφορά της μετενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου