Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Δεν συζητάμε για νέο μνημόνιο με την Ελλάδα

   Mέσω του εκπροσώπου της η Επιτροπή δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις και την αναζωογόνηση της οικονομίας, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέα συμφωνία με την Ελλάδα σχετικά με τους όρους του νέου δανειακού πακέτου.

«Αποφασίσαμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα πρόσφατα. Κανείς δεν μιλά για ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας» τονισε εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα δεν ήταν υποβοηθητικά στην επίλυση της κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.
 
Σε δηλώσεις στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια, τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής των μέτρων, διότι, όπως τόνισε, «ήταν όλα λάθος».
Πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν, είπε, στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
 
Συνεπώς, αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτό είναι ότι η τρόικα, όπως την έχουμε αντιληφθεί και όπως λειτουργεί, πολύ συχνά δεν ήταν βοηθητική, σημείωσε.
Σε ερώτηση, αν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί ισχυρό μήνυμα στην ευρωζώνη, ο κ. Σβόμποντα είπε ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου