Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η μυστηριώδης επίσκεψη του νο.2 της Deutsche Bank στην Ελλάδα

      «Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο Κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον».

Με αυτή την σοκαριστική αλλά ταυτόχρονα και προσβλητική δήλωση, ο συνδιευθύνων συμβούλος της Deutsche Bank Juergen Fitschen αναφέρθηκε για τη χώρα μας σε διεθνές συνέδριο σήμερα στο Βερολίνο, μια ημέρα μετά την επίσκεψη – αστραπή στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη η οποία έμεινε "μυστική" και στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε άτυπα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εκπροσώπους της βιομηχανίας και δη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Έτσι, ο κ. Fitschen είχε συναντήσεις το μεσημέρι της Πέμπτης με τις διοικήσεις δύο τουλάχιστον ιδιωτικών τραπεζών και στη συνέχεια συμμετείχε σε κλειστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Deutsche Bank στην Αθήνα με προσκεκλημένους αποκλειστικά από τον εφοπλιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερμανός τραπεζίτης, στις συνομιλίες του με τους Ελληνες τραπεζίτες, μετέφερε το κλίμα ανησυχίας αλλά και δυσπιστίας που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ενώ ήταν κατηγορηματικός στην εκτίμησή του πως παρά τους κινδύνους που συνεπάγεται μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν «ατιμώρητη» την αφερεγγυότητα. Παράλληλα εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το κλίμα έγινε κατά πολύ δυσμενέστερο για τη χώρα, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους.
 
Μέσα από δηλώσεις του στο συνέδριο του Βεροοίνου, ο Γερμανός τραπεζίτης, χαρακτηριστικά τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα για την οποία νιώθω ότι μπορώ να πω πως απέτυχε σαν Κράτος. Είναι μια διεφθαρμένη Πολιτεία τόσο όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να την βοηθήσουν». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ θα είναι μια επικίνδυνη απόφαση, αν και μια τέτοια προοπτική προωθείται από συγκεκριμένους πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματικούς κύκλους.

«Ρώτησα τους Έλληνες επιχειρηματίες, που άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο νέο περιβάλλον εμπιστοσύνης; Δυστυχώς οι συνομιλητές μου δεν μου έδωσαν έναν επαρκή αριθμό ονομάτων που εμπιστεύονται ως πολιτικούς ηγέτες σήμερα», δήλωσε στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου