Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Χαμός… με το πετρέλαιο θέρμανσης


Μέχρι τις 30 Απριλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Τις προηγούμενες χρονιές τη συγκεκριμένη περίοδο υπήρχε σχεδόν μηδαμινή κίνηση αλλά τη φετινή χρονιά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Και αυτό διότι χιλιάδες νοικοκυριά επειδή προσπαθούν να μειώσουν στο μέγιστο βαθμό τα έξοδά τους αναζητούν και τρόπους να γεμίσουν τις δεξαμενές του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτό συμβαίνει διότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ισχύει εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης γεγονός που θα εκτινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα ύψη.


Σήμερα το πετρέλαιο κίνησης πωλείται πάνω από 1,5 ευρώ ενώ το αντίστοιχο θέρμανσης λίγο πάνω από το 1 ευρώ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι θα πληρώνει πολύ περισσότερα χρήματα για θέρμανση ή απλά θα… ξεπαγιάζει αφού δεν θα έχει χρήματα για να αγοράσει πετρέλαιο.

Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών πετρελαιοειδών η κίνηση τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε κυβικό, άρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. 

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε την κατακόρυφη άνοδο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία έτη, όταν οι διαχειριστές προμηθευόντουσαν το 2008 προς 0,50 ευρώ το λίτρο, πέρυσι με 1 ευρώ και σε λίγους μήνες η τιμή θα ξεπεράσει το 1,5 ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου