Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ…


Αγαπητό Fimotro,
σου στέλνω αυτό το email, καθώς νιώθω πραγματικά ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ με κάτι που αντιλαμβάνομαι σαν...τουλάχιστον ΣΚΑΝΔΑΛΟ και το οποίο υπέπεσε σήμερα στην αντίληψή μου. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και πρέπει να επισημανθεί εγκαίρως, ώστε να μην επιβαρυνθεί άσκοπα ο κρατικός προϋπολογισμός και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Είμαι δικηγόρος στην Αθήνα και διορίστηκα δικαστικός αντιπρόσωπος στην Κρήτη για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής...
Οι διορισμοί έγιναν από τον Άρειο Πάγο την Παρασκευή 27 Απριλίου. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχε εκδοθεί από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ, έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 15707 και ημερομηνία 23 Απριλίου 2012, με την ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ. Το έγγραφο αυτό έχει αναρτηθεί στις περιφέρειες, στις ΔΟΥ, στα δικαστήρια, κλπ. Σου στέλνω συνημμένο το έγγραφο αυτό, όπως το κατέβασα από το site του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ SPAM, ΣΤΕΛΝΩ ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ, ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Με βάση το έγγραφο αυτό -το οποίο, επιπλέον, έχει δημοσιευτεί σε πάρα πολλά sites, blogs, κλπ.- προσφέρονται από την Aegean Airlines σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μετακινηθούν αεροπορικώς για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου 2012, εκπτώσεις αεροπορικών εισιτηρίων. Η έκπτωση υπολογίζεται στο 15 τοις εκατό σε όλους τους δημοσιευμένους ναύλους της οικονομικής θέσης, από το επίπεδο του HOW ναύλου και άνω, ενώ όλοι οι χαμηλότεροι του HOW ναύλοι θα εξαιρούνται της έκπτωσης και θα χορηγείται στους δικαιούχους με την χρήση του κωδικού A35281. Η περίοδος ισχύος της παραπάνω έκπτωσης ορίζεται για το διάστημα μεταξύ 2 και 9 Μαίου, οι κρατήσεις θα γίνονται κατόπιν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της Aegean, ενώ οι εκδόσεις των εισιτηρίων θα γίνονται από τα εκδοτήρια στα κατά τόπους αεροδρόμιο, αφού οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επιδείξουν το διορισμό τους.
 

Εκ πρώτης όψεως, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι αθέμιτη αυτή η προώθηση, αφού στο κάτω-κάτω, έκπτωση παρέχεται στα οδοιπορικά, που επιβαρύνουν το σχετικό κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα ταξιδέψουν...Το πρόβλημα είναι ότι "όλα τα λεφτά" κρύβονται στο ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ. Οι συγκεκριμένοι ναύλοι που έχουν έκπτωση, είναι ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΟΙ, τη στιγμή που κάποιος είναι πολύ πιθανόν να βρει αρκετά φθηνότερο εισιτήριο, ακόμη και στις ίδιες πτήσεις, ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ!!! Το διαπίστωσα παίρνοντας το Σάββατο τηλέφωνο για να κλείσω εισιτήριο για Ηράκλειο: πήρα τηλ. στην Aegean και μου βρήκαν, σε συγκεκριμένες πτήσεις, μετ' επιστροφής εισιτήριο με 224 ευρώ, με έκπτωση δικαστικού αντιπροσώπου. Την ίδια ώρα, στις ίδιες ακριβώς πτήσεις, βρήκα μόνος μου στον υπολογιστή μου από το site της Aegean εισιτήριο με 208 ευρώ, φυσικά σε άλλη κατηγορία ναύλου!!! Εννοείται και στα δύο τελική τιμή, με φόρους κλπ.
 

Θεωρώ αυτή την προώθηση ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ, διότι στην πράξη πάρα πολλοί αντιπρόσωποι θα πέσουν στην παγίδα να βγάλουν με αυτόν τον τρόπο εισιτήριο, εκτοξεύοντας έτσι τα κέρδη της Aegean, η οποία είναι μια ιδιωτική εταιρεία βέβαια, με την...ευγενική συνδρομή (με το αζημίωτο άραγε;;) και βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών. Κανένας δεν καταλαβαίνει, αν δεν το ψάξει, τι σημαίνει επίπεδο ναύλου HOW ούτε δίνεται βεβαίως κάποια πρόσθετη εξήγηση από την εταιρεία στο έγγραφο αυτό, που φέρεται φυσικά με πανούργο τρόπο.
 

Επιτέλους, κάποιος πρέπει να αντιδράσει. 

fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου