Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έκρηξη Παπούλια! "Ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα;"

   ε ένα άνευ προηγουμένου "ξέσπασμα", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιτίθεται εναντίον των Γερμανών, των Ολλανδών και των Φιλανδών που συμπεριφέρονται όχι ως εταίροι, αλλά ως στυγνοί δανειστές που θέλουν να ρίξουν την Ελλάδα στο καναβάτσο.

"Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι σαν Έλληνας! Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την περηφάνια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης", ξιφούλκησε ο κ. Παπούλιας μετά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη συνάντησή του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, από τις οποίες προέκυπτε μια νέα σαφέστατη παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα μας, ειδικά ως προς την προοπτική διενέργειας εκλογών (διαβάστε εδώ σχετικά).
 
Οι επικριτικές αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για την στάση, τους χειρισμούς και την τακτική της γερμανικής πλευράς και ιδίως του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν πολλούς πονοκεφάλους στο Βερολίνο. Διότι ο κ. Παπούλιας, ένας άνθρωπος με γερμανική παιδεία και ένας πολιτικός που σπανίως εκρήγνυται επέλεξε πολύ συγκεκριμένες φράσεις για να στηλιτεύσει την συμπεριφορά των Γερμανών έναντι της Ελλάδας. 
 
"Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων", συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Έχω αυτές τις ευαισθησίες που έχετε και εσείς και πρέπει να τις έχουμε αυτή τη στιγμή, γιατί νομίζω ότι πρέπει να το συναισθανθεί περισσότερο η πολιτική τάξη. Πρέπει η πολιτική τάξη αυτή τη στιγμή να φανεί αντάξια της αποστολής της, με το παράδειγμα που δίνετε εσείς, οι στρατιωτικοί. Εσείς ανοίγετε τον δρόμο ακριβώς του καθήκοντος, πάνω από όλα. Και πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας" επισήμανε ο κ. Παπούλιας.
 
Με απόλυτη σαφήνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των ενόπλων δυνάμεων. "Γιατί διαχωρίζω τη θέση μου από μερικούς που νομίζουν ότι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μοχθούν, δεν εργάζονται υπεράνθρωπα και νομίζω ότι είναι, αν θέλετε, ένα κοινωνικό στρώμα, μία κοινωνική τάξη που δουλεύει περισσότερο από όλους μας, κάτω από συνθήκες που δεν ξέρω πολλοί από εμάς αν θα μπορούσαν να αντέξουν. Και αυτές είναι στα Βουλγαρικά βουνά, είναι στο Γράμμο, είναι στα νησιά της πατρίδας μας", τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Η έκρηξη του Προέδρου της Δημοκρατίας έρχεταιλίγες ώρες αφότου ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει πως παραιτείται των αποδοχών που απορρέουν από το αξίωμα που φέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου