Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Αντάρτικο Παπανδρεικών κατά Βενιζέλου!


Αντάρτικο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνεται αυτή την ώρα στη Βουλή στην ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ άλλων η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε τα άρθρα 16,17,19 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημόσιων φορεών, ενώ δήλωσε παρούσα στο 29 που αφορά τα φαρμακεία....

Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχαν τόσο ο Χρήστος Πρωτόπαπας, όσο και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος!
Το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο μεταξύ των μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις καθώς είναι πολύ πιθανόν να μην περάσουν πολλά απο τα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου.

Η ΝΔ υπερψηφίζει όλα τα κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου (ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και του επαγγέλματος των δικηγόρων, συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου), με εξαίρεση την ρύθμιση για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων όπου η ΝΔ ψήφισε «παρών». Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίζει την ρύθμιση κατηγορώντας τον Υπουργό Υγείας ότι κατέθεσε την ρύθμιση καθυστερημένα γεγονός που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και δεν τους επέτρεπε να την επεξεργαστούν ικανοποιητικά.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψηφίζουν «ναι» σε όλα τα κρίσιμα άρθρα, με εξαίρεση την ρύθμιση για τα φαρμακεία, την οποία καταψήφισαν.

Αναλυτικά, τα άρθρα που τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΚΚΕ είναι τα : α. 4 για τη συγχώνευση υπηρεσιών του Δημοσίου,α. 5 για την απελευθέρωση των οδικών Μεταφορών, α.6 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων, α.7 για την εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου, α.16-19 για συγχωνεύσεις εταιρειών του Δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ, ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥκλπ), το α.24 για την περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους συγκεκριμένων φορέων, το α.27 για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου καθώς και το α.29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου