Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΕ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ
Τον τελευταίο καιρό το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σαμοθράκης, θύμιζαν περισσότερο... ιγκλού, παρά εκπαιδευτικά συγκροτήματα οργανωμένα για να γίνονται τα μαθήματα όπως πρέπει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα δύο σχολεία δεν υπήρχε πετρέλαιο για τη θέρμανση το γεγονός και έτσι καθηγητές και μαθητές υποχρεώνονταν να κάνουν μαθήματα με θερμοκρασίες «ψυγείου».
Το πρόβλημα της θέρμανσης επιλύεται έπειτα από παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων που ανέλαβαν τον ανεφοδιασμό με πετρέλαιο του σχολικού συγκροτήματος. "Είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και σεβασμού στον καθημερινό αγώνα που δίνουν καθηγητές, μαθητές και γονείς στην ακριτική Σαμοθράκη", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Το ερώτημα είναι όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα, δεκάδες, σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια οι μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές των οποίων υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, σκούφους και γάντια.
Μήπως και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις ένοπλες δυνάμεις για να αποκατασταθεί ο ανεφοδιασμός με καύσιμα και να γίνονται τα μαθήματα απρόσκοπτα (δηλαδή χωρίς να τουρτουρίζουν οι μαθητές αφού τα βιβλία ακόμη να διανεμηθούν...);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου