Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Με «παιδικά» χαρακτηριστικά οι χειρισμοί Παπακωνσταντίνου


Με «παιδικά» χαρακτηριστικά οι χειρισμοί Παπακωνσταντίνου

Πολλαπλό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του κεντρικού Τραπεζίτη της Ελλάδας οτι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Όπως ανέφερε προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες, φωτογραφίζοντας, κατά αρκετους αναλυτές, την κυβέρνηση Παπανδρέου, ειδικά,για το πρώτο εξάμηνο της παραμονής της στην εξουσία,όπως εκτιμούν....


Ωστόσο οι αντιλήψεις αυτές αντιμετωπίστηκαν για πολλά χρόνια από επιφυλακτικά έως και πολύ αρνητικά, με αντιδράσεις που κλιμακώνονταν από σκεπτικισμό έως ανοικτή εχθρότητα και οξύ καταγγελτικό λόγο.

Αναλυτές επισημαίνουν την αναφορά του διοικητή της ΤτΕ οτι τις περισσότερες φορές οι αντιδράσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τα αντικειμενικά δεδομένα και εξέφραζαν απλώς δογματικές και παρωχημένες ερμηνείες της πραγματικότητας.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για βαθιά, συστημική δομική κρίση του οικονομικού προτύπου λειτουργίας που κυριάρχησε μεταπολιτευτικά και το οποίο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου