Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το τέλος του Μεσοπολέμου…;


Με την έννοια Μεσοπόλεμος εννοούμε το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο παγκοσμίων πολέμων…

Σήμερα o Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για Παγκόσμιο Πόλεμο…Έχουν βάση όσα είπε…;

Ο μεσοπόλεμος μεταξύ Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου περιλάμβανε μια παγκόσμια οικονομική κρίση-αυτή του 1929- και την άνοδο της ηττημένης και οικονομικά κατεστραμμένης Γερμανίας…

Σήμερα έχουμε τα ίδια σημάδια…Μια μεγάλη οικονομική-νομισματική κυρίως κρίση από το 2008 απότοκο της κρίσης του 2001-και την παλινόρθωση της Ρωσίας που ηττήθηκε οικονομικά στον «Ψυχρό Πόλεμο»….

Υπάρχει δηλαδή η οικονομική δυσκαμψία και η ανάκαμψη μιας υπερδύναμης…Δεν κατηγορούμε τη Ρωσία για επεκτατισμό, αλλά δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι όποιος θίξει τα συμφέροντα της θα λάβει τη κατάλληλη απάντηση…

Όπως και λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Π.Π. προηγήθηκαν κινήσεις στρατιωτικές έτσι και σήμερα έχουμε ανάλογες…Τμήμα του Ρώσικου Στόλου κατήλθε στη Μεσόγειο, ενεργοποιούνται αντιπυραυλικές ασπίδες ανά την υφήλιο και όλα δείχνουν ότι προοιωνίζονται εξελίξεις…

Εξ ού και η δήλωση Κινέζου Στρατηγού ότι αν κάποιος θίξει το Ιράν η Κίνα δε θα διστάσει να εμπλακεί σε ένα Παγκόσμιο Πόλεμο…

Το που, πότε και γιατί, είναι θέμα το οποίο θα προκύψει από τις εξελίξεις…

ΠΑΣΟΚ plus, φορολογία plus και ύφεση plus


Άκουγα εχθές στο ΣΚΑΙ την Υπ. Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, να παραθέτει το όραμά της για ένα ΠΑΣΟΚ plus και θυμήθηκα τον Βενιζέλο που στην Σύνοδο της 26ης Οκτώβρη μιλούσε για ένα PSI ("πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων" σε ελεύθερη μετάφραση) plus. Μόνο που αυτό το plus σήμαινε και φορολογία plus, χαράτσια plus και ύφεση plus.

Αυτό το "plus", παρόλο που παραπέμπει σε κάτι θετικό, εντούτοις έχει καταντήσει να υποδηλώνει την διαρκώς επιδεινούμενη ελληνική πραγματικότητα. Εχθές ο ΟΑΣΑ ανέβασε την ύφεση για το 2011 πάνω από το 6%, αντίθετα με το 5,5% στο οποίο επιμένει το Υπ. Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση τι 5,5%, τι 6 plus %; Όταν είσαι μέσα στα σκατά τι διαφορά κάνει αν είσαι στα δύο μέτρα ή στα τρία; Καμία.

Ξεκίνησε και η εφεδρεία, δηλαδή οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο με μοναδικό κριτήριο την ηλικία; Ούτε η αποδοτικότητα του κάθε υπαλλήλου, ούτε και οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας παίζουν κάποιο ρόλο. Οριζόντιες απολύσεις και τίποτε παραπάνω! Θα φθάσουμε να αναπολούμε το Δημόσιο με τους "υπεράριθμους" όταν θα διαπιστώσουμε ότι τελικά δεν θα λειτουργεί τίποτε. Γιατί αν πριν με το πλεονάζον προσωπικό (ναι υπήρχε και αυτό) δυσλειτουργούσε τώρα με τις χωρίς προγραμματισμό απολύσεις θα γίνει καλύτερο; Αμφιβάλλω! Το κράτος θα εξοικονομήσει μερικά ευρώ που θα τα χάσει πολλαπλάσια από την κατανάλωση και την περαιτέρω ύφεση. Σπασμωδικές κινήσεις που αντί να μας βγάλουν στην λεωφόρο μας οδηγούν πιο βαθιά στο αδιέξοδο.

Μειώθηκαν και οι καταθέσεις κατά 7δις. Καθόλου παράξενο που το ποσό αυτό είναι κοντά στα χρήματα που αποσπά το κράτος από τους πολίτες με τους νέους φόρους. Το κράτος που τόσο νοιάζεται για τις τράπεζες τις γονατίζει και αυτές. Για τους πολίτες δεν το συζητώ, αυτοί έχουν γονατίσει από καιρό. Όμως μου έκανε εντύπωση μια κυριούλα που είδα σε ένα κανάλι να στέκεται στην ουρά στην ΔΕΗ για να πληρώσει το Τέλος Ακινήτων (λέγε με χαράτσι) και έλεγε ότι είναι νόμος και πρέπει να τον σεβαστούμε. Τελικά η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ έχει προχωρήσει σε επίπεδα που δεν είχα φανταστεί.

Η S&P ενδέχεται να βάλει σε αρνητική προοπτική την γαλλική οικονομία και η Fitch την αμερικάνικη. Τελικά όλα τα ομόλογα θα καταλήξουν να έχουν αξιολόγηση σκουπιδιών! Ή μήπως όχι; Πράγματι η Αυστραλία σήμερα έχει για πρώτη φορά αξιολόγηση 3Α και από τους τρεις μεγάλους Οίκους Αξιολόγησης. Πάντως σε κάθε περίπτωση μου κάνει εντύπωση να έχει η Γαλλία υψηλότερη αξιολόγηση από την Αμερική που στο κάτω κάτω έχει και ένα τυπογραφείο άμεσα διαθέσιμο (βλέπε FED).

Όσο για την εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι θα μας την δίνανε ότι και να κάναμε. Γιατί μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η ελληνική είναι πολύ μικρή (2% της ΕΖ) όμως οι χιονοστιβάδες ξεκινάνε και από βοτσαλάκια και όταν διανύσουν μεγάλες αποστάσεις καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους.

Τέλος η πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί για Ευρώπη 3 ταχυτήτων δεν είναι αυτό που θέλουν οι αγορές. Θέλουν ανάπτυξη και όχι περισσότερη λιτότητα. Θέλουν να κινηθεί η οικονομία και αυτό δεν γίνεται με την σημερινή στάση της Γερμανίας.


Read more: http://center24.blogspot.com/2011/11/plus-plus-plus.html#ixzz1f8JcGNy6

Φωτογραφίες πού έμειναν στήν Ιστορία!

Ηürriyet: «O στρατηγός Φράγκος σχεδίαζε πραξικόπημα»!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ                                                                            Ηürriyet: «O στρατηγός Φράγκος σχεδίαζε πραξικόπημα»!Τον Στρατηγό Φράγκο λασπώνει η τουρκική εφημερίδα Hürrriyet ως τον άνθρωπο που ετοίμαζε πραξικόπημα στην Ελλάδα. 

Η γνωστή εθνικιστική φυλλάδα της τουρκικής μπλέμπας και ανοησίας, συκοφαντεί τον εξαίρετο και δημοκράτη Έλληνα αξιωματικό με τον παρακάτω λίβελο, που παίζει να είναι και υποκινούμενος από κέντρα της ημεδαπής διαπλοκής. 

Διαβάστε πώς είδε το πρωτοσέλιδο της άθλιας Χουριέτ το onalert.gr:


«Ο αρχηγός της τάφρου, που ξεφώνιζε για πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας που γράφει πως υπάρχουν ισχυρισμού ότι πίσω από την τελετή με τους ύμνους της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων κρύβεται ο στρατηγός Φράγκος.

Η Hürriyet αναφέρει πως ο ελληνικός Τύπος γράφει πως γύρω από τον συγκεκριμένο στρατηγό είχε δημιουργηθεί ένα βαθύ κράτος. Η ίδια εφημερίδα δεν παραλείπει να σημειώσει πως ο στρατηγός μιλά την τουρκική γλώσσα και είναι αυτός που σχεδίασε την τάφρο στον Έβρο.

Δραχμή: άπαντες προετοιμάζονται πλην της Ελλάδας

Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, η κρατική μηχανή και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνούνται να προβούν στην παραμικρή προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο κίνδυνος είναι έτσι μια βίαιη εξώθηση της Ελλάδας από την Γερμανία να βρει τη χώρα ανέτοιμη και να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλους. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποτραπεί αν από τώρα ανατεθεί σε στελέχη της κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου να εκπονήσουν σενάρια δίνοντας λύση σε πρακτικά προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν την επόμενη μέρα κι έτσι η έξοδος από το ευρώ να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Ενδεικτικό στοιχείο για τις προετοιμασίες που γίνονται είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου με τίτλο «Οι αγορές χρήματος δοκιμάζουν την επιστροφή στη δραχμή». Αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες κολοσσούς που διεκπεραιώνουν συναλλαγές ύψους 4 τρις. δολαρίων την ημέρα όπως η ICAP Plc και η CLS Bank International. Αμφότερες δοκιμάζουν πλατφόρμες και προχώρησαν ήδη σε στρες τεστ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, που προβλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την εισαγωγή δραχμής.

«Αυτές οι κινήσεις» εξηγεί η εφημερίδα «είναι σημάδια μιας βαθύτερης ανησυχίας ότι τουλάχιστον μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τράπεζες, αναλυτές και επενδυτές προετοιμάζονται γι’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια αυξανόμενη πιθανότητα, μια ρήξη της ευρωζώνης είτε πλήρης είτε τμηματική που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη επιστροφή σε νομίσματα όπως η δραχμή, το γερμανικό μάρκο ή η ιταλική λίρα. Αυτό το σενάριο φαινόταν μακρινό μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών και επενδυτών λέει τώρα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν, ακόμη κι αν η ρήξη δεν συμβεί ποτέ».

Οι προετοιμασίες μάλιστα δεν επικεντρώνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες της τους τελευταίους μήνες απέναντι σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.

Οι ευθύνες που επωμίζεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι τεράστιες δεδομένου ότι η επιλογή της Γερμανίας να σφίξει τα δημοσιονομικά λουριά με μια σαρωτική απόφαση κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις. Η παραμονή τότε της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα επαφίεται στην πρόθεση του Λουκά Παπαδήμου να απολύσει ακόμη και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, πλην των …ΜΑΤ, για την οποία κανείς δεν αμφιβάλλει. Αντίθετα θα τεθούν τόσο αυστηροί, δρακόντειοι όροι για την συμμετοχή και τόσο αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την έξοδο (ώστε να μην επαναληφθούν οι σημερινές πολιτικές διαπραγματεύσεις και ενδιάμεσες λύσεις) που εξ αρχής πολλές από τις σημερινές χώρες της ευρωζώνης θα βρεθούν εκτός.

Η International Herald Tribune μάλιστα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Συμφωνίας Σένγκεν: «Διακυβερνητικές συμφωνίες ανέκαθεν αποτελούσαν επιλογή απέναντι στην κρίση του ευρώ, παρότι σε έναν βαθμό στρέφονται ενάντια στην αρχή της αλληλεγγύης και της συναίνεσης των 27 κρατών – μελών της ΕΕ. Υπάρχει ένα προηγούμενο για τέτοιες συμφωνίες. Η Συμφωνία του Σένγκεν που καλύπτει τις μετακινήσεις χωρίς βίζα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει ένα μοντέλο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Εκείνη η Συμφωνία που ξεκίνησε με μια Συνθήκη, καλύπτει τώρα 22 από τα 27 μέλη της ΕΕ, όπως και 3 χώρες εκτός ΕΕ. Κατά τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε νέα συμφωνία για την ευρωζώνη μπορεί να μην καλύπτει όλες τις χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη»…

Αυτό είναι κάτι φυσικά που δεν αφορά την Ελλάδα κι ως εκ τούτου ποιος νοιάζεται…
http://www.sofokleous10.gr

Υποκριτές και Φαρισαίοι πολιτικάντηδες! Λογαριασμούς ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό ερευνά η Βουλή… Τώρα;


Τον Ιούνη του 2011, ο "πολιτικός κόσμος" δεν άκουγε, δεν διάβαζε, δεν έβλεπε... είχε σύνδρομο αμνησίας!
Τώρα έγινε "ευαίσθητός"...
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση! (21 Ιούνη 2011)
- Θέμα στον ελβετικό τύπο η Ερώτηση του βουλευτή Ζησιάδη στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας… (21 Ιούνη 2011)
- Μια αποκάλυψή μας έγινε θέμα στη βουλή… (28 Ιούνη 2011)
- Ερώτηση στη Βουλή για την αποκάλυψη Ζησιάδη και τις καταθέσεις στην Ελβετία... (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης - 28 Ιούνη 2011)
Και ο κ. Φ. Πετσάλνικος που σήμερα κάνει πως δεν γνωρίζει τίποτα, ήταν...
πρόεδρος στην Ολομέλεια της Βουλής και άκουγε πολύ καλά...
Ο Ελβετός βουλευτής έχει ονοματεπώνυμο κ. Καρατζαφέρη

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την δραχμή…


Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή.

Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα…εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας. Οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας ήταν σαφώς πιο εκτεταμένες και πιο πολύπλευρες απ’ ότι σήμερα που 3 χώρες ελέγχουν ουσιαστικά το εξωτερικό εμπόριό της.

– Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.

– Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε πάνω από 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Στην μεταπολίτευση χάρις στις τρεις επίσημες υποτιμήσεις και την τακτική της διολίσθησης, η δραχμή έχασε το 90% της αξίας της. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;

Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην νομισματική Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο.

Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.

Η επινόηση του ευρώ

Ορισμένοι λένε ότι μπορεί η είσοδος στο ευρώ να ήταν λάθος, αλλά τώρα που μπήκαμε η έξοδος θα ήταν καταστροφή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από κάτι τέτοιο. Το ευρώ αποτελεί μια χρηματοπιστωτική επινόηση που δεν βασίζεται, ούτε απηχεί την πραγματική οικονομία ακόμη και σε επίπεδο ευρωζώνης.

Η σταθερότητα του ευρώ εξαρτάται όχι από την πραγματική δυναμική της οικονομίας, αλλά από συγκεκριμένες αξιωματικές πολιτικές παραδοχές, από ορισμένες υποθέσεις εργασίας: (1) Σταθερή νομισματική κυκλοφορία, που δεν επιτρέπει την έκδοση πρόσθετου νομίσματος. (2) Χαμηλά επίπεδα χρέους και κρατικών ελλειμμάτων. (3) Συντονισμός οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Η οικονομία όμως δεν κινείται με βάση πολιτικές παραδοχές και μάλιστα αξιωματικού χαρακτήρα, αλλά με βάση την αντικειμενική κατάσταση των συναλλαγών και της παραγωγής στην πραγματική οικονομία. Κι αυτή η κατάσταση είναι πάντα κυμαινόμενη σε τέτοιον βαθμό που καμιά σταθερά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν μια οικονομία είναι διαρκώς ελλειμματική στο επίπεδο της παραγωγής και των συναλλαγών, όσο κι αν προσπαθεί είναι αδύνατο να τηρήσει τις όποιες παραδοχές και αξιώματα. Ότι κι αν κάνει.

Έτσι και με το ευρώ. Ένα νόμισμα που βασίζεται σε εξωπραγματικά αξιώματα δεν μπορεί να διασωθεί ενισχύοντας τις υποθέσεις εργασίας πάνω στις οποίες στηρίχθηκε. Είναι αδύνατον. Όσο ενισχύονται οι αξιωματικές πολιτικές παραδοχές σε βάρος της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας, τόσο περισσότερο θα σπέρνει την χρεοκοπία, την καταστροφή και την ισοπέδωση. Σε βαθμό μάλιστα πρωτάκουστο για τους λαούς της Ευρώπης.
http://www.tsantiri.gr/

Που έχει χαθεί ο Παπαδήμος;


Κάτι δεν πάει καλά με την κυβέρνηση Παπαδήμου 
...Kαι κυρίως με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος από την ημέρα που ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, σε αντίθεση με τους υπουργούς του, που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στα αντιλαϊκά μέτρα!

Αν θυμάμαι καλά ο κ. Παπαδήμος είχε πει από το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα το 2012 εφόσον εφαρμοστούν όσα μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί, όμως για παράδειγμα τι άλλαξε αυτές τις ημέρες και βγήκε σήμερα ο κ. Κουτρουμάνης και ουσιαστικά ανακοίνωσε την σφαγή των επικουρικών συντάξεων από το νέο έτος;

Αλλά δεν είναι μόνο τα νέα μέτρα που ακούγονται ότι έρχονται. Δεν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Παπαδήμος να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να τον ενημερώσει για την κατάσταση που βρήκε και τι πρέπει να περιμένουμε αύριο;

Δεν πρέπει να πάρει θέση ξεκάθαρα αν οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, για να σταματήσουν να «τρώγονται» τα κόμματα;

Δεν πρέπει να μας πει ποια είναι η θέση του απέναντι στα αλλεπάλληλα χαράτσια για να ξέρουν και οι πολίτες πως σκέφτεται και πως λειτουργεί ο πρωθυπουργός τους;

Γιατί κρύβεται, λοιπόν, ο κ. Παπαδήμος;

Παγκόσμια καταστροφή βλέπει το 2012 η Citigroup!


Τις πλέον ζοφερές εκτιμήσεις για την προοπτική όχι μόνο της ευρωπαϊκής, αλλά συνολικά της παγκόσμιας οικονομίας παρουσιάζει στην τελευταία της έκθεση για το 2012 η Citigroup.

Σε ειδικό report με τίτλο “Global Economic Outlook and Strategy - Prospects For Economies And Financial Markets In 2012 And Beyond” ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi κ. Willem Buiter ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα χρεοκοπήσουν Ελλάδα και Πορτογαλία, θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση Αυστρίας, Βελγίου, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, ενώ θα ακολουθήσει, σε ορίζοντα 2 ετών, η υποβάθμιση των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας!.

Στην ίδια έκθεση που συναγωνίζεται σε … καταστροφολογικά σενάρια κι αυτούς ακόμα τους χρησμούς του διάσημου Νουριέλ Ρουμπινί, περιγράφονται «πολιτικοί κίνδυνοι που θα ενταθούν το 2012 και εκλογικές αναμετρήσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες», ενώ καταγράφονται και «γεωπολιτικές ανησυχίες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας».

Στον αντίποδα οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν πως η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δεν θα διαλυθεί, ενώ η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,5% το 2012.

Πάντως ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ευρώπη θα είναι αρνητικός κατά 1,2% το 2012.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Citigroup εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς ύφεσης και το 2012 και το 2013 έως και 2015 (!), ενώ «βλέπει» και αυξημένη την πιθανότητα απόσχισης από τη ζώνη του ευρώ …

Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι μαθητής σε Γυμνάσιο του νομού λιποθύμησε μέσα στην τάξη από την πείνα.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", η λιποθυμία του παιδιού έφερε στην επιφάνεια την εξαθλίωση που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια.

Η μητέρα του παιδιού που ειδοποιήθηκε να πάει στο σχολείο ομολόγησε στους καθηγητές ότι  όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες, γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή.

Όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί καθώς οι γονείς συχνά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, πολλά από τα οποία υποσιτίζονται.

Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι ,καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.

Νέα πολιτική εκτροπή από το "σύστημα Μπεγλίτη" σε βάρος των ΕΔ


  Image Nέα επίθεση από το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" και Π.Μπεγλίτη, κατά των Ε.Δ. με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο να γίνεται ο πρώτος πολιτικός μετά το 1974 που να κατηγορεί δημοσίως ανώτατο αξιωματικό που διοικεί μονάδα των συνόρων, ως ... χουντικό πραξικοπηματία! 
Φτάνει στο σημείο να λέει ο υφυπουργός τα εξής απίθανα σε μία συνέντευξη-όνειδος για όλους: "Είναι και η ιστορία και η καταγωγή του εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο"
Δηλαδή τι ακριβώς τον ανησυχεί; Μήπως κατέβει με τα τανκς ο πατέρας του Εύελπι από την Θράκη; Για να κάνει τι; Να "δέσει" τον υφυπουργό; Μα, υπάρχουν αρμοδιότεροι και πιο κοντά για να το κάνουν αυτό: Η ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί και οι θεράποντες ιατροί και νοσηλευτές!
Εδώ θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα ο προϊστάμενός του υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος. Γιατί άλλο να εκδίδεται μια ατυχής ανακοίνωση το Σάββατο και άλλο να βγαίνει ο νυφυπουργός του Π.Μπεγλίτη που σκαρφίστηκε με τον Γ.Παπανδρέου τα περί πραξικοπήματος και να λέει τέτοιες ασυναρτησίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 8% το επιτόκιο δανεισμού της Ιταλίας


Το όριο του 8% ξεπέρασε το επιτόκιο των 2ετων ιταλικών ομολόγων, καθώς οι αγορές δείχνουν τις "άγριες" διαθέσεις τους για τη Ρώμη.

Έτσι η Ιταλία φτάνει όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ζητήσει εξωτερική βοήθεια, παρά τις διαψεύσεις για συζητήσεις με το ΔΝΤ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς ακόμη και μετά την παραίτηση του Σ. Μπερλουσκόνι, οι αγορές συνεχίζουν να αμφισβητούν την ικανότητα της χώρας να διαχειριστεί το χρέος της και να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σχεδόν 7 δισ. σήκωσαν οι Έλληνες από τις τράπεζες

Πληρώνουν χαράτσια και ζουν από τα έτοιμα… όσοι έχουν
Νέο κύμα απόσυρσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες δείχνουν τα στοιχεία του Οκτωβρίου, καθώς οι Έλληνες αναγκάστηκαν να αποσύρουν από τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια, αλλά και για να ζήσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται το Reuters, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες σημείωσαν νέα πτώση τον Οκτώβριο, στα 182,5 δισ. ευρώ από 189,4 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Δοκιμαστικές» συναλλαγές δραχμής - δολαρίου!

Μετά τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν τη Γηραιά Ήπειρο των δύο ταχυτήτων, δημοσιεύματα φέρουν και Αμερικανούς να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την κορυφαία αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η CLS Bank International, η πλατφόρμα της οποίας δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί στρες τεστ για να προετοιμαστεί για μια διάλυση του ευρώ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα η ICAP Plc, η οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών, δήλωσε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Στελέχη της ICAP δηλώνουν πως οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πώς θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όπως εξήγησαν, η εταιρεία δοκιμάζει τεχνολογία που θα επέτρεπε στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή, εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Στο Κοινοβούλιο δεν υπάρχουν ούτε καν σταγονίδια Δημοκρατίας



Γράφει η Σοφία Τ.

Έλεος! Είναι δυνατόν να πιστέψει κανένας το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ και τα χουντικά σταγονίδιά του;

Όταν βλέπει ο πολίτης και κυρίως νιώθει την βία της φτώχειας, της ανεργίας (οι αριθμοί οι πραγματικοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους «επίσημους»), της καταστολής, της προπαγάνδας, του εξευτελισμού από το ελληνόφωνο παρακράτος και τα αφεντικά του σε Βερολίνο, δορυφόρους αυτού και Βρυξέλλες θα τον τρομάξει η… επανεμφάνιση των νοσταλγών της Χούντας των Συνταγματαρχών;!

Όταν βλέπει ότι δικαιώνεται όταν απαντούσε στις προσβολές για τα ιερά και τα όσια του έθνους του και όταν φώναζε ότι το πρόβλημα (η «κρίση» τους) είναι πανευρωπαϊκό και όχι προερχόμενο από τον ελληνικό λαό, θα τον τρομάξουν οι απειλές και τα δημοσιεύματα για τανκς, χούντες, πραξικοπήματα ή ακόμα και εμφυλίους πολέμους!;

Αφού η χούντα υπάρχει ήδη και έριξε το προσωπείο το μεταπολιτευτικό από την «νίκη» του ΓΑΠ.

Δεν υπάρχει Έλληνας πια που να πιστεύει ότι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Απλά τα πραξικοπήματα πια δεν γίνονται με τανκς αλλά με banks (= τράπεζες).

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε από το δημοψήφισμα και ως το τσίρκο με την «κυβέρνηση» των δοσίλογων υπό τον «μάγειρα» των πλαστών στοιχείων ένταξης της χώρας μας στο €, Λουκά Παπαδήμο.

Η απειλή για τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου, είναι στο μυαλό των «ηγετών» της «Ενωμένης» Ευρώπης και στην εθελοδουλία της ελληνόφωνης «ελίτ». Αλλά πρωτίστως στα συμφέροντα που στηρίζουν και προωθούν αυτά τα ανδρείκελα στα αξιώματά τους.

Αυτοί είναι οι πιο στυγνοί δικτάτορες από την εποχή του Χίτλερ!

Αφήστε τον Παπαδόπουλο στον τάφο του.

Ό,τι έκανε (πολλά) η χούντα του έκανε. Αλλού είναι ο εχθρός και ο «στρατός» του. Και αυτός ο «στρατός» στις 28/10 έλαβε την απάντησή του.

Και πλησιάζει και η επέτειος της δολοφονίας του μικρού Αλέξη το 2008…

Με ό,τι αυτό σημαίνει!

"Η Γερμανία είναι ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ της Ευρωζώνης"



Η φράση ανήκει στον διευθυντή οικονομικής πολιτικής του ινστιτούτου Ηυdson o οποίος με σημερινό του άρθο στην εφημερίδα Wall Street Journal λέει πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο κύριος Irwin Stelzer γράφει μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Το status της Πορτογαλίας είναι στην κατηγορία σκουπίδια. Η Ισπανία έχει τεράστια ανεργία, και το επιτόκιο δανεισμού της διπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα».
«Τα πάντα είναι αβέβαια», συνεχίζει, αλλά «ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς σημαντικές αλλαγές στη δομή διακυβέρνησης της Ευρωζώνης».

«Η πρώτη συνταγή ήταν λιτότητα, αλλά αυτό προκάλεσε ύφεση και εκδιώξεις κυβερνήσεων. Έπειτα, ήλθε το EFSF, αλλά ήταν τόσο μικροκαμωμένο για να περιορίσει το πρόβλημα» τονίζει ο κύριος Stelzer

«Η Άνγκελα Μέρκελ, η τελευταία σιδηρά Καγκελάριος, έχει ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μέτρα θα μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία της καταβύθισης του ευρώ», επισημαίνει ο αρθρογράφος και λέει ότι"Ο καρχαρίας για να επιβιώσει πρεπει πάντα να κινείται, μένει να δούμε πως θα κινηθεί στην προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 9 Δεκεμβρίου". 

http://www.newsit.gr

Στέρεψαν τα αποθέματα καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ - Σπεύδουν στις Ε.Δ!


 Image  Χωρίς καύσιμα έχει μείνει η ΕΛ.ΑΣ από σήμερα το πρωί στην Αττική σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr αφού τα τέσσερα κυριότερα πρατήρια της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, στη Συγγρού, το Γουδί και  στην Πέτρου Ράλλη  έχουν σταματήσει να ανεφοδιάζουν οχήματα και μοτοσυκλέτες λόγω έλλειψης καυσίμων.
Τα πρωτοφανές αυτό γεγονός απόρροια της έλλειψης διάθεσης των απαραίτητων πιστώσεων για την αγορά καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική καθήλωση όλων των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική και όσα από τα οχήματα μπορεί να κινούνται αυτό είναι από ότι απόθεμα υπάρχει στα ρεζερβουάρ τους, μέχρι να εξαντληθεί και αυτό!
Παράλληλα όσα από τα τμήματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τέσσερα αυτά κύρια πρατήρια της Αστυνομίας, και ανεφοδιάζονται από ιδιωτικά πρατήρια –με ειδικές συμβάσεις- ούτε αυτό είναι δυνατό πλέον καθώς οι ιδιώτες πρατηριούχοι έχουν σταματήσει να δίνουν καύσιμα αφού είναι απλήρωτοι.
Όσα οχήματα μπορούν να κινηθούν σήμερα, εκτός από τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ με ότι απόθεμα έχουν, είναι τα τζιπ της Αστυνομίας που χρησιμοποιούν ντίζελ καθώς στις συγκεκριμένες ποσότητες υπάρχει –ακόμη- μια σχετική επάρκεια.
Οι προσπάθειες της Αστυνομίας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εστιάζονται αυτή την ώρα στη συνεννόηση με το Στρατό έτσι ώστε να προέλθουν από τα δικά του αποθέματα οι απαραίτητες ποσότητες για την προσωρινό λύση του προβλήματος και μόνο.
Όπως και να έχει όμως η υπόθεση ακόμη και να πειστεί ο Στρατός –που και αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας καυσίμων- να προσφέρει καύσιμα στην Αστυνομία  η κατάσταση είναι απαράδεκτη σε μια Αττική που υποφέρει από το καθημερινό έγκλημα.

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΌΘΕΣΗ: Έξι μήνες πριν "έδειχναν" τον 22χρονο Εύελπι...

    Image Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την συνωμοσία σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων  και την «ανακάλυψη» «χουντοσταγονιδίων» στην ΣΣΕ φέρνει στην δημοσιότητα έρευνα του defencenet.gr. Στοιχεία που δείχνουν ότι η όλη υπόθεση εξυφαινόταν εδώ και πολύ καιρό και σίγουρα πολύ πριν και από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν και λόγω της συντεταγμένης αποχώρησης των Ευέλπιδων και της αποθέωσης που γνώρισαν από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η απόταξη του Αρχηγού των 4ετών, κάτι που αρνήθηκε να πράξει ο τότε Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Μιλώντας λοιπόν στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και αναφερόμενος στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (27/05/2011) στο Προεδρικό υπό τον Κάρολο Παπούλια, λέει επί λέξει:
«Παγώσαμε στο συμβούλιο οι πολιτικοί αρχηγοί. Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι υπάρχει έκθεση της CIA ότι υπάρχουν ενδεχόμενα για το 2011 (σ.σ. πραξικοπήματος) και διαπιστώνεται ότι σταγονίδια έχουν μπει στις σχολές»! Η δήλωση είναι από μόνη της εκρηκτική.
 Βέβαια το defencenet.gr, από τότε είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι αναφέρθηκε ο Γ.Παπανδρέου στην σύσκεψη για την έκθεση της CIA (την είχαμε δημοσιεύσει άλλωστε), αλλά είχαμε την ενημέρωση ότι η αναφορά του ήταν περισσότερο γενική και είχε ίσως χαρακτήρα έμμεσης προειδοποίησης προς τους άλλους αρχηγούς, να συναινέσουν στην πολιτική του, παρά ουσία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν αυτό που υποστήριξε πολύ συγκεκριμένα πέντε ημέρες αργότερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περί «σταγονιδίων» που έχουν μπει στις σχολές».
Από χθες που εντοπίσαμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Γ.Καρατζαφέρη στην Βουλή (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=125889), αναζητήσαμε από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μας ενημερώσουν για το ακριβές περιεχόμενο της τοποθέτησής του.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: Ναι, ο Γ.Παπανδρέου είχε μιλήσει για την έκθεση της CIA, περί της ύπαρξης αναταραχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε μιλήσει για «σταγονίδια που έχουν μπει στις σχολές».
Η ίδια πηγή επικαλέστηκε τα πρακτικά της σύσκεψης και μάλιστα πληροφορούμενη από εμάς την τοποθέτηση του Γ.Καρατζαφέρη, δήλωσε ότι «Στα πρακτικά δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του τότε πρωθυπουργού, είναι σαφές και προκαλούμε τον οποιοδήποτε επί αυτής της βάσης να προσκομίσει αντίθετα στοιχεία».
Αν θεωρήσουμε ότι η παραπάνω πηγή λέει την αλήθεια (μας διαβάστηκε το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών και θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστη η διαβεβαίωση) τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει μπλέξει τις θέσεις του Γ.Παπανδρέου με δικές του διαπιστώσεις και πληροφορίες!
Πολύ έξυπνα (είναι γνωστή η ευφυία του, άλλωστε) αφήνει να φανεί ότι το έχει πει ο Γ.Παπανδρέου, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένος: Σχεδόν έξι μήνες πριν την αποκάλυψη των «χουντοσταγονιδίων» χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς έκφραση και περιγράφει την ίδια ακριβώς κατάσταση στην ΣΣΕ. «Σταγονίδια έχουν μπει στις σχολές»!
Άρα, κάποιοι είχαν στοχοποιήσει κάποιους, τουλάχιστον από τότε! Δεν λέμε ότι εν γνωσει του το έκανε  Γ.Καρατζαφέρης, αλλά καλό είναι να ερευνήσει τις πηγές του.
Είναι πλέον πασιφανές, τουλάχιστον για εμάς, ότι τα γεγονόταν καταδεικνύουν συνωμοσία. Κάτι που αποτελεί ένα νέο στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα για τον 22χρονο, αφού πολύ πριν από την υποτιθέμενη «ανταρσία» του στην ΣΣΕ στις 17 Νοεμβρίου, πρόεδρος κόμματος τον «φωτογράφιζε» στην Βουλή στις 2 Ιουνίου! Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα «σταγονίδια» και πρέπει ο Γ.Καρατζαφέρης να τα αποκαλύψει.
Κάτι έχει παιχτεί γύρω από τον σπουδαστή, κάποιους έχει ενοχλήσει αυτός ή ο πατέρας του (εν ενεργεία ταξίαρχος που τον «λέρωσσν» και αυτόν με την ρετσινιά του «χουντικού») και έχει στηθεί μια σκευωρία που υπονομεύει καίρια τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εμείς έχουμε πλέον σαφείς ενδείξεις για το κεντρικό πρόσωπο που έχει διακινήσει το θέμα, αλλά για την ώρα επιφυλασσόμαστε…
Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και θα πρέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να ξεκαθαρίσει το εννοούσε και από που είχε τις πληροφορίες τότε, βάζοντας μάλιστα στο στόμα του Γ.Παπανδρέου πράγματα που δεν είχε πει.
Όχι ότι έχουμε καμιά διάθεση να υποστηρίξουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά η αλήθεια δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κομματική τοποθέτηση.
Αν είναι διαφορετικά τα πράγματα τότε και πάλι ο Γ.Καρατζαφέρης πρέπει να μιλήσει και να προσκομίσει τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών για να ερωτηθεί σχετικά ο Γ.Παπανδρέου από που είχε πληροφορίες για "σταγονίδια" στις σχολές. Γιατί, άλλο να μιλάει αόριστα για μια έκθεση που είχε διαβάσει στο Τύπο ένας πρωθυπουργός και άλλο να αναφέρεται σε "σταγονίδια"...   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr