Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ FORBES ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ???


Και το Forbes στην “γραμμή” Σαμαρά: Δεν χρειάζεται λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, για να σωθεί η Ελλάδα. 

Ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας θα διαλυθεί πριν το ΑΕΠ μειωθεί στο 88.5% των επιπέδων του 2009. 

Ο απλός κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί τόση οικονομική ζημιά. 

Αν ο Παπανδρέου συνεχίσει αυτή τη πολιτική καμικάζε, εστιάζοντας στη λιτότητα, σύντομα θα απομακρυνθεί.

Η λιτότητα εφαρμόζεται επειδή οι οικονομικές ελίτ της χώρας δεν πρόλαβαν ακόμη να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό....

 Τι κάνεις όταν η οικονομία σου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το έδαφος πλησιάζει απειλητικά; Αν είσαι η Ελλάδα, ενισχύεις την λιτότητα, ώστε η πτώση σου να είναι ακόμη πιο θεαματική!
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη λιτότητα, επιδιώκονταν να κατευνάσει τους δανειστές της, και να εισπράξει κάποια ακόμη δισεκατομμύρια βοήθειας, ώστε να τα χώσει στον καυστήρα (χρημάτων) του ελληνικού δημοσίου. Δεν έχει όμως καμιά σημασία. Η οικονομία της συρρικνώνεται τόσο ραγδαία, που οι οικονομικές ενισχύσεις της Ελλάδας δεν παίζουν κανέναν ρόλο.
Στις σύγχρονες οικονομίες, οι όποιες κυβερνητικές πολιτικές φαίνονται πρώτα απ όλα στο ζήτημα της απασχόλησης. Τον Μάρτιο, η συνολική απασχόληση στην Ελλάδα έπεσε κατά 9% σε σχέση με την αιχμή που είχε πετύχει τον Οκτώβριο του 2008, και συνεχίζει να πέφτει. Μιας και κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει απολυθεί λόγω λιτότητας, τα παραπάνω νούμερα μας δείχνουν ότι αυτό που συρρικνώνεται είναι ο ιδιωτικός τομέας. Και επειδή ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πληρώνει τόσο τον δημόσιο όσο και το εθνικό χρέος, τα πράγματα σκουραίνουν.
Αυτή την ώρα οι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους, και ο Παπανδρέου προσπαθεί να επιβάλλει νέα μέτρα αυστηρής λιτότητας. Μιλάει μάλιστα για περικοπές ύψους €3.8 δις, στις δημόσιες δαπάνες. Μάλλον θα το πετύχει. Τι θα γίνει όμως μετά;
Κανένας δεν φαίνεται να πρόσεξε ότι οι αυξήσεις των φόρων που επιβλήθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα λιτότητας συνέβαλαν στη συστολή της οικονομίας. Τώρα προβλέπονται περαιτέρω αυξήσεις φόρων. Και παρά τα εν λόγω στοιχεία, η ΕΕ εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί μόλις κατά 3% το 2011, και μετά θα σημειώσει αύξηση 1.1% το 2012. Αν όμως η ελληνική οικονομία συνεχίσει να συστέλλεται με ρυθμό 4.8%, το 2012 το πραγματικό ΑΕΠ θα είναι κατά 7.6% μικρότερο από αυτό που περιμένει η ΕΕ, και 11.5% μικρότερο από το αντίστοιχο του 2009.
Ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας θα διαλυθεί πριν το ΑΕΠ μειωθεί στο 88.5% των επιπέδων του 2009. Ο απλός κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί τόση οικονομική ζημιά. Αν ο Παπανδρέου συνεχίσει αυτή τη πολιτική καμικάζε, εστιάζοντας στη λιτότητα, σύντομα θα απομακρυνθεί.
Με ένα χρέος ίσο με το 150% του ΑΕΠ, και μια όλο και πιο συρρικνούμενη οικονομία, η Ελλάδα έχει να επιλέξει μεταξύ της  άμεσης χρεοκοπίας, και περισσότερου δανεισμού, που όμως θα οδηγήσει σε μια χρεοκοπία αργότερα. Τότε γιατί επιλέγεται αυτός ο δρόμος της αγωνίας, μόνο και μόνο για να κερδηθούν κάποιοι μήνες; Και γιατί συνεχίζεται η λιτότητα, όταν αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη; Μάλλον επειδή οι οικονομικές ελίτ της χώρας δεν πρόλαβαν ακόμη να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.
Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται με φρενήρη ρυθμό από την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας τα κρατικά ομόλογα ως εγγύηση. Αυτά τα δάνεια της ΕΚΤ επιτρέπουν στους Έλληνες να αποσύρουν ευρώ από τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Μόλις η Ελλάδα πτωχεύσει, τα ομόλογα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εγγύηση, και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Όσοι Έλληνες λοιπόν διαθέτουν χρήματα, δεν θέλουν η χρεοκοπία να συμβεί τώρα.
Ας φανταστούμε το σενάριο ότι οι Έλληνες αλλάζουν τακτική, και προσπαθούν να σώσουν τη χώρα τους. Ποιο θα πρέπει να είναι το  οικονομικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί; Πριν πεινάσουν, ας θυμηθούν την Ουγγαρία. Στα μέσα του 2010, η Ελλάδα και η Ουγγαρία είχαν τα ίδια οικονομικά προβλήματα, και δέχονταν πιέσεις να εφαρμόσουν πολιτικές αυστηρής λιτότητας, με αντάλλαγμα την οικονομική τους «διάσωση». Η Ελλάδα επέλεξε να πιει το κώνειο της τρόικας, ενώ η Ουγγαρία το απέρριψε.
Η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στο όνομα της λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία ξεκίνησε ένα ριζοσπαστικό φορολογικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που συμπεριλάμβανε 16% φόρο εισοδήματος, και 10% φόρο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ποια προσέγγιση απέδωσε περισσότερο;
Το 2010, το ουγγρικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1.2%, ενώ το ελληνικό έπεσε κατά 4.5%. Και ενώ η ελληνική οικονομία αναμένεται (από την ΕΕ) να μειωθεί κατά 3% το 2011, η ουγγρική εκτιμάται (από το ΔΝΤ) πως θα αυξηθεί κατά 2.8%. Από τον Ιανουάριο του 2011, έως τον Μάρτιο του 2011, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 15.1% σε 16.2%, ενώ στην Ουγγαρία έπεσε από το 12.1% στο 11.6%.
Ο σκοπός της λιτότητας είναι να βοηθηθεί ένα κράτος ώστε να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Στην Ελλάδα, το μόνο που κατάφερε μια χρονιά λιτότητας, είναι να ανέβουν τα σπρεντς των 10ετών ομολόγων από το 10% στο 16.8%. Αντίθετα, στην Ουγγαρία, τα σπρεντς των αντίστοιχων ομολόγων έπεσαν στο 7.4% την ίδια χρονική περίοδο.
Κάποιοι οικονομολόγοι προτείνουν την επιστροφή μιας υποτιμημένης  δραχμής για να έχει η Ελλάδα ανταγωνιστικότητα και  ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο, το ουγγρικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 6% απέναντι στο ευρώ.
Το 2010 βέβαια, η Ουγγαρία μπορούσε να αρνηθεί τη διάσωσή της χωρίς να κινδυνεύει με χρεοκοπία. Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Όμως θα χρεοκοπήσει σίγουρα. Το ερώτημα είναι αν η χρεοκοπία αυτή θα την βοηθήσει, ή απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Για να ανακάμψει η Ελλάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώξει ανάπτυξη. Και επίσης να μείνει στο ευρώ. Χωρίς αξιόπιστο νόμισμα, ένα σύγχρονο αστικό κράτος μπορεί εύκολα να περιπέσει σε ανυποληψία, χάος, ακόμη και πείνα.
Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και η Αμερική. Να ενισχύσει τον νόμο, να επεκτείνει τις οικονομικές ελευθερίες, να διατηρήσει ένα σταθερό νόμισμα, να μειώσει και να απλοποιήσει τη φορολογία, να περικόψει κρατικές δαπάνες, να απελευθερώσει το εμπόριο, και να μεταρρυθμίσει την προβληματική  της νομοθεσία.
Πολιτικά, αυτό ο  δρόμος δεν είναι εύκολος για τις ΗΠΑ, και ίσως να είναι αδύνατος για την Ελλάδα.
Θα το δούμε.

S.A.-Forbes 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα μεταξύ νεαρών και ανδρών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί ,προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς που πετούν ξύλα και μπουκάλια προς το μέρος τους.

Νωρίτερα, διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.
 

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί περίπτερο έξω από το κατάστημα Public.


ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...!! 
ΚΙ ΟΜΩΣ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...!!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αυτός ο νόμος δεν θα ψηφισθεί, η κυβέρνηση θα ανατραπεί



ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και περικύκλωση - αποκλεισμός της Βουλής από σωματεία και συνελεύσεις.
Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα! Μπαίνουμε σε βδομάδα αποφασιστικής αναμέτρησης του κινήματος και του εργαζόμενου λαού με τη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. 

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να σηκώσουν ένα πέπλο αποπροσανατολισμού με την«παράγκα» του ποδοσφαίρου, όλοι βλέπουν ότι «το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο» όσον αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις δήθεν διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ΕΕ. 

Η κατάθεση του εφιαλτικού Μνημονίου ΙΙ και του άγριου Εφαρμοστικού Νόμου, από τον Β. Βενιζέλο, έκαψε βίαια όποιες αυταπάτες, είχαν γεννηθεί σε ένα κομμάτι της κοινωνίας και της βάσης που έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ. Ο βιασμός της κοινωνίας δεν γίνεται πιο ανεκτός λόγω μιας… άλλης αφήγησης. Τα μέτρα είναι κατά κοινή ομολογία χειρότερα από όσα ακούγονταν προ 20ημέρου, πάνε να λιώσουν στην κυριολεξία τους μισθωτούς, τους φτωχούς και τα κατώτερα μεσαία στρώματα, ενώ οι γνωστές συντεχνίες των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των καταναλαρχών και των μιζαδόρων - λαμογιών, μένουν στο απυρόβλητο.

ΣΟΙΜΠΛΕ: «ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ»!!! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ,ΣΩΣΤΑ;

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ-ΝΤΑΒΑΔΩΝ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΔΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

O Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι «αν το πακέτο μέτρων δεν γίνει δεκτό στην Ελλάδα -παρότι όλοι περιμένουν ότι θα γίνει δεκτό- τότε δεν θα υπάρχουν οι προυποθέσεις για την εκταμίεση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης της».



Όπως εξήγησε ο Σόιμπλε η ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο και θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες εάν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν καρποφορήσει. Επανέλαβε ότι ο ίδιος και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του αναμένουν από το ελληνικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει τα κρίσιμα μέτρα λιτότητας, παρά τις διαδηλώσεις και τις αντιρρήσεις που εκφράζει η αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αν το πρόγραμμα απορριφθεί η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

"Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση για την Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα όλα θα πρέπει να έχουν οργανωθεί για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο", σημείωσε αλλά συνέχισε λέγοντας ότι "εάν τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή από την προβλεπόμενη, θα πρόκειται προφανώς για μια μεγάλη κατάρρευση. Όμως ακόμη και το 2008 (σ.σ. με την κρίση που προκάλεσε η πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers) ο κόσμος ήταν σε θέση να λάβει συντονισμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη και παγκόσμια κρίση των χρηματοπιστωτικών αγορών".

"Θα πρέπει γρήγορα να βεβαιωθούμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε όλο το οικονομικό σύστημα και σε όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης είναι υπό έλεγχο" τόνισε και επέμεινε ότι.
είναι προς το συμφέρον των γερμανικών τραπεζών να συμμετάσχουν στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως το επιθυμεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Δήλωσε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα αφού η σταθεροποίηση της κατάστασης της Ελλάδας συμφέρει όλες οι τράπεζες, λέγοντας "έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των τραπεζών να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους".

Είπε ακόμα ότι αναμένει να ανακοινωθούν συγκεκριμένα στοιχεία για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών κατά την έκτακτη σύνοδο του Γιουρογκρούπ, στις 3 Ιουλίου.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φορο-σοκ στην κοινωνία


«Σοκ και δέος» προκαλούν στην ελληνική κοινωνία τα σκληρά και άδικα, κατά ομολογία του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, μέτρα του ΜεσοπρόθεσμουΠρογράμματος.
Πρόκειται για μέτρα που θα επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς έρχεται νέα φοροκαταιγίδα ενώ πέφτει άγριο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.
Ειδικότερα η «λυπητερή» για τους Έλληνες φορολογούμενους μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
- Μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ
-Κατάργηση της έκπτωσης φόρου με αποδείξεις και αύξηση του ποσού των αποδείξεων στο 25% για τη δημιουργία αφορολόγητου....

-Μείωση της έκπτωσης φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων και για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.
-Κεφαλικό φόρο 1%-5% στα φυσικά πρόσωπα για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
-«Εκτόξευση» των τεκμηρίων διαβίωσης, που αυξάνονται κατά μέσο όρο 70%.
-Ετήσιο τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες 400 ή 500 ευρώ ανάλογα με την περιοχή.
-Ετήσιο τέλος 200 ευρώ το τετραγωνικό για τους χώρους καπνιζόντων σε κέντρα διασκέδασης και καζίνο, άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων.
-Μετάταξη της εστίασης από το 13% στο 23% του ΦΠΑ (Ακριβαίνουν δραματικά ψητοπωλεία, ταβέρνες, πιτσαρίες, καφενεία και εμφιαλωμένα νερά.)
-Αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%
-Αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5 λεπτά το λίτρο
-Ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο.
-Φόρο ακίνητης περιουσίας για ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ
-Έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. άνω των 1929 κυβικών εκατοστών και σκάφη αναψυχής.
Αυτά τα «ολίγα» και το χειρότερο είναι πως ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει αποκλείσει τη λήψη και νέων μέτρων.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!


Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.
*
Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».
*
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπιακαι από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.
*
Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη και απλή μέθοδος για να διαπιστώσει και ο τελευταίος εργαζόμενος τι του ετοιμάζουν: Είναι η ανάγνωση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»!
Αν μη τι άλλο αυτό το έκτρωμα αξίζει να διαβαστεί.
Και όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά και να διαθοδεί. Πλατιά! Να μη μείνει Ελληνας της...
δουλειάς και του μόχθου που να μη γνωρίζει σε τι καρμανιόλα τον σέρνουν. Αξίζει να μάθουν οι πάντες τι είδους «σωτήρες» είναι αυτοί που ενώ τον πεθαίνουν, ενώ τον εξοντώνουν (και είναι τα ίδια τους τα κιτάπια που επιβεβαιώνουν την εξόντωση), συνεχίζουν παράλληλα να το παίζουν «σωτήρες»!
*
Ας διαβαστεί, λοιπόν, το «μεσοπρόθεσμό τους». Και ας ακολουθηθεί η συμβουλή του Μαρξ:
«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό δημοσιοποιώντας το»!
***
Πάμε, συνεπώς, να δούμε ορισμένα μεγέθη του «μεσοπρόθεσμου», που πιστοποιούν με αδιάψευστο τρόπο τι κρύβεται πίσω από τις μεγαλοστομίες.
*
α) Σύμφωνα με τη σελίδα 10 του «μεσοπρόθεσμου», οι έμμεσοι φόροιαπό 30,7 δισ. ευρώ το 2011, στο τέλος του προγράμματος, το 2015, θα έχουν εκτιναχτεί στα 35,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η «σωτηρία» του λαού προβλέπει την εξόντωσή του διά μέσου της πιο άδικης, της πιο ταξικής, της πιο αδυσώπητης φοροληστείας.
Με άλλα λόγια: Οπως μας εγγυώνται οι «σωτήρες», η έμμεση φορολογία, αυτή που σήμερα έχει γονατίσει το λαό, στο τέλος του «μεσοπρόθεσμου» θα τον έχει ισοπεδώσει ολοκληρωτικά, αφού - όπως ομολογούν - θα έχει αυξηθεί κατά ακόμα 5 δισεκατομμύρια!
*
β) Σύμφωνα με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», σήμερα, εν έτει 2011, οι τόκοι που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους ανέρχονται στο 6,9% του ΑΕΠ. Εφόσον, όμως, ο λαός πιει το «φάρμακο» που πάνε να του επιβάλουν, τότε οι τόκοι που θα πληρώνει το 2015 - όπως οι ίδιοι ομολογούν - όχι μόνο δε θα έχουν μειωθεί, αλλά θα έχουν εκτιναχτεί στο 9,8% του ΑΕΠ!
Τι κάνουν, επομένως; Μας λένε ότι θέλουν να «σώσουν» την Ελλάδα, αυξάνοντας τους τόκους (!), αυξάνοντας το κομμάτι εκείνο του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος άνθρωπος, αλλά τον νέμονται οι ντόπιες και ξένες ακρίδες!
*
γ) Σύμφωνα με τη σελίδα 12 του «μεσοπρόθεσμου», ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν και δυο στοιχεία που συμπυκνώνουν ολόκληρο το πνεύμα από το οποίο διαπνέονται οι «σωτήρες». Είναι τα στοιχεία που αφορούν στην Υγεία και την Παιδεία. Τι λένε: Οτι το 2015 με την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου» οι σημερινές κατακρεουργημένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία του λαού, θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά 14% και 12%, αντίστοιχα!
Δηλαδή - όπως οι ίδιοι ομολογούν - η «σωτηρία» του λαού περνάει μέσα από τα «λουκέτα» στα νοσοκομεία και στα σχολειά της χώρας!
*
δ) Και πάμε στο «καλύτερο»: Το δημόσιο χρέος της χώρας, σύμφωνα και πάλι με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», υπολογίζεται ότι εντός του 2011 θα κινηθεί περίπου στα 350 δισ. ευρώ. Τι, όμως, μας «υπόσχονται»;
Πρώτον, ότι - βάσει του «κακού» τους σεναρίου, αν δηλαδή στο μεταξύ δεν έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, τότε το 2015 το χρέος θα είναι 401,3 δισ. ευρώ! Μεγαλύτερο δηλαδή απ' ό,τι είναι σήμερα!
Δεύτερον, ότι - βάσει του «καλού» τους σεναρίου - και εφόσον θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα μέσω των αποκρατικοποιήσεων, τότε το δημόσιο χρέος το 2015 θα είναι 351,4 δισ. ευρώ! Οσο, δηλαδή, είναι και σήμερα!
***
Με άλλα λόγια:
Μετά την εφαρμογή του «μεσοπρόθεσμου», και αφού θα έχουν πετάξει το λαό στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη φτώχεια και στα εργασιακά κάτεργα, αφού θα έχουν εκποιήσει τα πάντα, τότε
- σύμφωνα με την... «καλή εκδοχή» τους -
το χρέος (για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι γίνονται όλα αυτά τα «σωτήρια») θα παραμένει στα ίδια, στα σημερινά επίπεδα!
*
Οσο για την «κακή εκδοχή» τους, προβλέπει ότι μετά το λαϊκό αφανισμό
- ο οποίος προωθείται στο όνομα της μείωσης του χρέους -
το χρέος θα έχει αυξηθεί κι άλλο!
*
Μας «υπόσχονται» δηλαδή και θέλουν να επιβάλουν μια πολιτική, που, είτε με την «καλή» είτε με την «κακή» εκδοχή της,
θα έρθουν ξανά το 2015 να πουν στο λαό ότι το χρέος είναι ξανά υψηλό και ότι πρέπει να κόψει ξανά τους μισθούς του!
Αλλά, επειδή ο λαός δεν θα έχει τίποτα πια να κόψει από μισθούς και συντάξεις, τότε θα του πουν ότι ήρθε η ώρα να του κόψουν το λαιμό!
*
Αυτά περιγράφονται - από τους ίδιους - στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Το «φάρμακό τους» δεν είναι τίποτα λιγότερο από«κώνειο».
`Η ο ελληνικός λαός θα το πιει και θα εξανδραποδιστεί, ή θα ξεσηκωθεί στους τόπους δουλειάς, θα εξεγερθεί στους δρόμους, θα τους «μαυρίσει» στις εκλογές και θα σαρώσει όλους τους «πρόθυμους» να τον δέσουν και να τον «αυτοκτονήσουν».
"Ριζοσπάστης"

Νέος σαλτιμπαγκισμός από την κυβέρνηση


Ψάχνοντας στο λεξικό για τον ορισμό της λέξης "σαλτιμπάγκος":
υπαίθριος ταχυδακτυλουργός, γελωτοποιός ή ακροβάτης
(μεταφορικά, μειωτικάάνθρωπος χωρίς αρχές, κατεργάρης, αναξιοπρεπής
Ας δούμε τώρα την παρακάτω είδηση, με τον νέο υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, να είναι...κατά του Μνημονίου (!):
Να καταγγελθεί το Μνημόνιο ζητά ο Παντελής Οικονόμου. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι να μπορέσει η χώρα μας να καταγγείλει τη σύμβαση του Μνημονίου, καθώς όπως είπε «έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους» και ο «λογαριασμός δεν βγαίνει».
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε πρόβλημα χρέους αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να καταγγείλει την δανειακή σύμβαση και να...
ζητήσει ένταξη στον μηχανισμό στήριξης που προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2013»
Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ο οποίος, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη σφοδρή κριτική των «πράσινων» βουλευτών στην κυβερνητική πολιτική, προχώρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην… αποκήρυξη του Μνημονίου.
Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».
Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».
Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πέραν της καταγγελίας του Μνημονίου, θα πρέπει να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το 2012 και όχι το 2013, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για τη χώρα. Επιπροσθέτως, ο «πράσινος» βουλευτής άφησε αιχμές και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας: «Διαισθάνομαι, με όλα αυτά που βλέπω, ότι ανήκουμε στη Δύση περισσότερο απ’ ό,τι μας συμφέρει ως χώρα…»
...
«…θα πρέπει να χειροκροτήσουμε τη δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, που άσκησε πρόσφατα ο Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ : «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο»
… και φυσικά ο κ. Παντελής Οικονόμου, αφαίρεσε όλες τις Αντι-Μνημονιακές θέσεις του από την προσωπική του ιστοσελίδα!
Τώρα υπουργοποιήθηκα.
Εδώ και σχετικές φωτογραφίες του site του "πριν και μετά" την υπουργοποίηση του:
 Μετά τον υπουργικό θώκο
 Και, "για να γελάσουμε και λίγο":
 Πρέπει να τους τελειώσουμε - αυτοί οι άνθρωποι και οι πολιτικές τους είναι πλέον "ξένο σώμα" για την κοινωνία

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέο αποκλεισμό τής Βουλής ετοιμάζουν οι Αγανακτισμένοι


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζονται οι Αγανακτισμένοι, που δίνουν νέο ραντεβού την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι»,
 διαμηνύουν και ζητούν από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία, ώστε «μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε τη Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης»....


«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο», αναφέρει το ίδιο ψήφισμα, καλώντας όλους τους πολίτες στον δρόμο την ερχόμενη Κυριακή.

Φίλος κι αδερφός...


Νίκος και Ραγκούσης, μετέπεισαν τον Παπανδρέου...

"Οι Παπανδρέου δεν παραιτούνται" , του 'πε ο αδερφός του, ο Νίκος. Ο Ραγκούσης-που ξέρει καλά το θυμικό του-τον συγκράτησε την τελευταία στιγμή, περιγράφοντάς του, με ήπιο τρόπο, πως η στάση που επέλεξε ήταν ηττοπαθής και καταστροφική για τον ίδιο, αλλά και για το κόμμα.

Με την παραίτηση, πάντως, Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού, δε συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της κυβέρνησης. Ακόμη και οι γνωστοί εχθροί του...

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Δύο αντιπροέδρους θα έχει η νέα κυβέρνηση ενώ τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευ. Βενιζέλος.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 41 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Αντιπρόεδροι: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης....


Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών 
Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαιωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος
: Ηλίας Μόσιαλος

Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα χθες αυτοεξευτελίσθηκε, αυτογελοιοποιήθηκε και ευτυχώς για μας αυτοκαταργήθηκε!!! Ο Λαός παίρνει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του !!!


Αγαπητοί Πολίτες,
Ο Ελληνικός Λαός παίρνει πλέον τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του.
Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα χθες αυτοεξευτελίσθηκε, αυτογελοιοποιήθηκε και ευτυχώς για μας αυτοκαταργήθηκε!!!
Δεν τους αντέχουμε άλλο πλέον. 
Δεν τους αντέχουμε να κάνουν ακόμη και σήμερα να κάνουν "show" με χειραψίες, χαμογελάκια και ακαταλαβίστικες δηλώσεις..                                                  ΔΕΝ αντέχουμε πλέον αυτούς που έφεραν τη χώρα στην ανυποληψία και το λαό της στην εξαθλίωση.                                          ΔΕΝ αντέχουμε πλέον το χέρι αδίστακτων σοσια-ληστών στην τσέπη μας!!!                                                                                                                                                                 ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις ίδιες φιγούρες στην οθόνη της τηλεόρασης μας. 
Δεν αντέχουμε πλέον τον ψυχοπαθή ψευτοθόδωρο που χθες υπέβαλε την παραίτησή του, το βράδυ ανήγγειλε για σήμερα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τελικά?? καταφεύγει στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ....
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τον τραγικό Πρόεδρο της χώρας μας ο οποίος αμείβεται εν μέσω κρίσης περί τα 165.000 ευρώ παραπάνω, το χρόνο, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την τραγική φιγούρα του ΓΑΠ με τον υποχθόνιο μουστάκια Αθανασάκη στο φόντο. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την Ντόρα και το Σαμαρά να μας κάνει υποδείξεις πως θα βγούμε από την κρίση. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την αριβίστρια Δαμανάκη, τον σύγχρονο Δούρειο Ίππο,  να μας στέλνει στα ΤΑΡΤΑΡΑ μέσω της επιστροφής στη δραχμή. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τους εγκληματίες παλαιοπολιντικάντηδες και δεσμευόμαστε ότι, όταν η κατάσταση αλλάξει και γίνουμε πραγματικό κράτος  να τους καλέσουμε να μας εξηγήσουν, να λογοδοτήσουν και κυρίως να πληρώσουν!!! 

Ο Ελληνικός Λαός πλέον θα αναδείξει τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες, μέσα  από τα σπλάχνα του οι οποίοι θα ανασυγκροτήσουν τη χώρα.
Μόνο ο λαός θα αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τις υγιείς και πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ  πριν να είναι πολύ αργά!!! 

Αγαπητοί Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες, οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή, συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα και διατυπώστε τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση. 

Ενεργός Συμμετοχή λοιπόν για να αλλάξουμε  δυναμικά τα δρώμενα της χώρας μας.
Μπορείς και εσύ πλέον !!! Μην περιμένεις από το παρόν πολιτικό σύστημα καμιά πρόοδο...


Στείλε μας το μήνυμά σου με την δήλωση συμμετοχής και με τις ιδέες / προτάσεις / συστάσεις σου.

Ο καιρός  έφθασε και ο λαός θα πάρει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του !!!
Ο καιρός έφθασε και όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία / υπεροψία.  

ΚΑΝΕΝΑΣ

Αφού θέλει να φύγει, γιατί δεν τον αφήνουν;


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
   
Όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει ξεκάθαρα αλλεπάλληλες φορές ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη της και ζητάει πότε ξένους κηδεμόνες και πότεσυγκυβέρνηση, δεν έχει πολλούς δρόμους: ή το αίτημά του γίνεται δεκτό και περνάμε στην επόμενηφάση ή παραιτείται και πάει σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τη νέα του κυβέρνηση.
Όταν ένας πρωθυπουργός μπαίνει σε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας, όταν ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος του θέτει ωςόρους την αλλαγή πολιτικής και την παραίτησή του για να τον διαδεχθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, ή αποδέχεται την πρόταση και πάμε στο παρασύνθημα ή...
σηκώνει το γάντι της πρόκλησης και πάει σε εκλογές.
● Δεν είναι δυνατόν επί μισή μέρα να πέφτουν στο τραπέζι ονόματα υποψηφίων πρωθυπουργών και ο ίδιος να είναι απών, ακόμη μια φορά, μέχρι αργά το βράδυ.
● Δεν είναι δυνατόν, όταν ο πολιτικός του αντίπαλος του ζητάει αλλαγή πολιτικής και παραίτηση, το κυβερνητικό ρεπορτάζ – το οποίο δίνουν οι δικοί του άνθρωποι – να το εμφανίζει εμμέσως ως δική τουπρωτοβουλία. Η αναπόφευκτη διάψευσή του, την οποία έκανε αργά τη νύχτα ο Σαμαράς, αποτελεί διαπόμπευση.
● Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κορυφαίος – ως προς την εφαρμογή του Μνημονίου και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής – υπουργός Λοβέρδος και να λέει ευθέως στα κανάλια αυτό που βίωσαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης: «Αισθάνομαι ότι από σήμερα υπάρχει πολιτικό κενό. Δεν με ειδοποίησε κανείς. Μου τηλεφωνούσαν και δεν ήξερα τι να πω».
● Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει η υπουργός Διαμαντοπούλου και να κάνει... διαγγέλματα ζητώντας αποκατάσταση της εμπιστοσύνης έναντι της κυβέρνησης.
● Δεν είναι δυνατόν δημοσίως η ίδια υπουργός να ζητάει «ως κυβέρνηση να αλλάξουμε δομή, λειτουργία και πρόσωπα, ώστε να εμπνεύσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθησυχάζοντας τους φόβους πολιτών, εταίρων και δανειστών, που βρίσκονται σήμερα στο ζενίθ».
● Δεν είναι δυνατόν τηλεπαρουσιαστές να λένε δημοσίως ότι ο πρωθυπουργός δέχεται... οικογενειακές πιέσεις για να μην παραιτηθεί!
● Δεν είναι δυνατόν να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ύστερα από μια τέτοια μεταξύ τους διαπραγμάτευση, πως «τόνισα στον κ. Παπανδρέου ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση».
● Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η αντιπολίτευση να ζητάει πλέον εκλογές και αυτός να σφυρίζει αδιάφορα.
● Δεν είναι δυνατόν να έχει βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, ανθρώπους στους δρόμους και να ασχολείται με το πώς θα βρει... νέο υπουργείο στον... Παπακωνσταντίνου – αν δηλαδή τον σουτάρει κι αυτόν από το πόστο του για να τον διασώσει (!) πολιτικά.
Κατόπιν όλων αυτών, τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν: Είναι τέτοιες και τόσες οι δημόσιες αμφισβητήσεις, όχι μόνον από αντιπάλους του, αλλά και από το εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησής του, ώστε φαίνεται πολύ «λίγη» η κίνησή του να πάει απλώς σε ανασχηματισμό ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους... δικούς του βουλευτές.

Ποιος θα πάρει τον μουντζούρη;
Σήμερα λοιπόν θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Ποιος σοβαρός και ικανός άνθρωπος, όμως, θα διακινδυνεύσει τη φήμη και το όνομά του για να τεθεί υπό τις εντολές και να γίνει εξάρτημα ενός πρωθυπουργού που αμφισβητείται απ’ όλες τις πλευρές; Η απάντηση θα δοθεί εντός της ημέρας.
Όμως, το ενδιαφέρον, πιθανότατα, δεν θα εστιάζεται στα ονόματα των νέων υπουργών ή στις αλλαγές πόστων για κάποιους από τους παλαιότερους. Δυστυχώς το ερώτημα που θα πλανάται θα αφορά τονχρόνο ζωής του νέου σχήματος.
Ο Παπανδρέου – ας μην κοροϊδευόμαστε – πότε ζητά, πότε εκλιπαρεί και πότε εκβιάζει την αντιπολίτευση για την περιβόητη συναίνεση. Ο λόγος είναι απλούστατος: το κάρο κόλλησε στη λάσπη και δεν μπορεί να το ξεκολλήσει λόγω πολιτικής αδυναμίας. Βρίσκεται σε πλήρεςαδιέξοδο, διότι απλούστατα απέτυχε παταγωδώς συμπαρασύροντας την Ελλάδα στον γκρεμό.
Τα μηνύματα που λαμβάνει από το εσωτερικό και το εξωτερικό είναι καταλυτικά: η «προφητεία» Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού»επαληθεύεται. Και αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και τη χώρα.
Τώρα ψάχνει συνενόχους και, αφού προς το παρόν απέτυχε να τους βρει στην αντιπολίτευση, η οποία έχει επιμελώς αποφύγει τις παγίδες και σύσσωμη ζητάει εκλογές, μόνο σε δύο κατευθύνσεις μπορεί να τους αναζητήσει:
● Εκτός κόμματος, σε χώρους «τεχνοκρατών» ή ακόμη και διανοουμένων, απ’ αυτούς που προθύμως τις τελευταίες μέρες έσπευσαν να ταυτιστούν μαζί του διακυβεύοντας ακόμη και την όποια εναπομείνασα σοβαρότητα και αξιοπρέπειά τους. Πόσοι όμως θα θελήσουν να ταυτιστούν με μια κυβέρνηση που καταρρέει;
● Εντός κόμματος, σε όσους θα θελήσουν να πάρουν το ρίσκο της ταύτισης με την πολιτικό εφιάλτη που περιμένει τον Παπανδρέου την επόμενη περίοδο.
Ίσως πάλι θελήσει να «πάρει μαζί του» όσους θεωρούν τους εαυτούς του υποψήφιους διαδόχους στην ηγεσία του κόμματος και – δυνητικά – «πρωθυπουργήσιμους», όπως ονομάζονται στα πολιτικοδημοσιογραφικά καλιαρντά οι Ιζνογκούντ των πολιτικών σχηματισμών.
Ύστερα από άπειρες υποσχέσεις για νέα μοντέλα διακυβέρνησης και δύο αποτυχημένα κυβερνητικά σχήματα μέσα σε ενάμιση χρόνο, εκτός από τη θλιβερή και καταστροφική περιπέτεια στην οποία ενέπλεξε τη χώρα μαζί με τον Παπακωνσταντίνου, ο νυν πρωθυπουργός απαξίωσε πολιτικά, διέλυσε οργανωτικά, μετάλλαξειδεολογικά και οσονούπω θα διχάσει και το ΠΑΣΟΚ.
Κανείς δεν ξέρει αν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα εντόςΕλλάδος. Ήδη η χθεσινή προσπάθειά του να απεμπλακεί από την επαχθή υποχρέωση του κυβερνάν δημιουργεί την απορία γιατί κάποιοι εξακολουθούν να τον... εμποδίζουν!
Αν όμως τελικά το επιλέξει, είτε υπό πίεση είτε με πρωτοβουλία του, τότε θα θέλει να κρατήσει πάση θυσία το κόμμα ακόμη και συρρικνωμένο. Τότε υποστασιοποιείται και το σενάριο περί αλλαγήςονόματος και δομής του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει – πριν έλθει εκείνη η ώρα – να έχουν εξουδετερωθεί οι... Ιζνογκούντ.
Όταν, λοιπόν, ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ας έχουμε λίγοπερισσότερα κριτήρια κατά νου στην προσπάθειά μας να ερμηνεύσουμε τις όποιες επιλογές του. Και ας σκεφτόμαστε με ορίζοντα λίγο μακρύτερο από τον στενό προεκλογικό. Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια – και πάλι εδώ είμαστε...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ....ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜΨΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα ΜΑΤ κάνουν κίνηση προς τους αγανακτισμένους της πλατείας συντάγματος.Αν συνεχίσουν την κίνηση τους θα εχουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις.Ρίχνουνε δακρυγόννα στους αγανακτισμένους που διαδηλώνουν ειρηνικά.Ντροπή στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας.Θέλετε να έχετε θύματα αθώους πολίτες?Όλοι αυτοί στην πλατεία συντάγματος δεν έχουν καμιά σχέση με αναρχικούς και γνωστούς άγνωστους.Απρόκλητα τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά για να διαλύσουν τους αγανακτισμένους.Η χούντα του γιωργάκη σε όλο της το μεγαλείο.Αν δεν προσέξουν τα παιδιά των ΜΑΤ και δεν αντιδράσουν στις παράλογες και παράνομες διαταγές που δέχονται θα γίνουν φυσικοί αυτουργοί δολοφονιών.Οι άνθρωποι που είναι στο σύνταγμα δεν έχουν συνηθίσει σε χημικά και κροτίδες λάμψης.Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ξανακατέβει σε πορείες.Υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι γυναίκες και μικρά παιδιά.Ψυχραιμία παλικάρια των ΜΑΤ , φιλτράρετε τις διαταγές που σας δίνουν , προσέξτε μην προκαλέσετε θύματα.

Μάχες σώμα με σώμα στη Ρηγίλλης


Άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου οι διαδηλωτές «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και αυτή την ώρα συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Στο συγκεκριμένο σημείο προπηλακίστηκαν, νωρίτερα, οι αυτοκινητοπομπές Παπούλια-Παπανδρέου.

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΛΟΜΠ

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες πολιτών έρχονται αντιμέτωποι με 10000 αστυνομικών.Κατεβάστε τις ασπίδες παλικάρια βγάλτε τις μάσκες και ενωθείτε με τους αγανακτισμένους πολίτες.Ολοι το ξέροτμε οτι είστε το ίδιο αγανακτισμένοι με τους υπόλοιπους.Μην παίζεται το παιχνίδι των δοσίλογων αντιδράστε και σεις.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ



Σε εικοσιτετράωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής των Ελλήνων, όπου έχουν δώσει ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι», με αφορμή τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας και με φόντο τη γενική απεργία που έχουν προγραμματίσει εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία: η πρώτη έξω από τον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, η δεύτερη μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Σκοπός των «Αγανακτισμένων» είναι να δημιουργήσουν...
μια ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία θα αποτρέψει την είσοδο των βουλευτών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2».


Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Σε εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο όλοι οι εργαζόμενοι, μετά και το κάλεσμα που απηύθυναν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Τα δύο συνδικαλιστικά σώματα έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».


«Αντιμνημονιακό» μέτωπο και από το ΠΑΜΕ 

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο. Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

«Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της Ε.Ε.. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στον χορό των κινητοποιήσεων θα εισέλθουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το υπαλληλικό προσωπικό των αεροδρομίων, καθώς και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά στα Μ.Μ.Μ., τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 08:00 έως τις 22:00, το τραμ από τις 07:00 έως τις 23:00, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α. από τις 09:00 έως τις 21:00, το Μετρό από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας και οι συρμοί του Η.Σ.Α.Π. από τις 08:00 έως τις 21:00.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης τα τρένα Ο.Σ.Ε. και οι συρμοί του Προαστιακού, αφού οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία.

Σημειώνεται ότι αύριο το Μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.


«Βροχή» τα εξώδικα κατά του πολιτικού κόσμου

Πλέον, έπειτα από 20 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.

Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, Χανίων και Δωδεκανήσων, οι οποίοι προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.


Το κίνημα «Πόρτα - Πόρτα»

Στο Καστρί και συγκεκριμένα έξω από την οικία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα βρεθούν την Τετάρτη στις 18:00 τα μέλη του κινήματος «Πόρτα - Πόρτα».

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο Παπανδρέου γιορτάζει τα γενέθλιά του την ημέρα του Αγίου Μνημονίου!

                                                                                                 

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Υπάρχει Άγιος Μνημόνιος και γιορτάζει την ημέρα των γενεθλίων του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνει φέτος τα 59 στις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με το εορτολόγιο εκείνη την ημέρα γιορτάζουν ο Τύχων και ο Άγιος Μνημόνιος! Τυχαίο;

Σύμφωνα με το εορτολόγιο ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου. 

Πάγκαλος: Με ετήσιο εισόδημα €800 χιλ. ψάχνει για τίμιο Ελληνα!!!


Κρυφά παραμένουν τα στοιχεία πόθεν έσχες και περιουσιακής κατάστασης των Βουλευτών. Δίνονται μόνο με εντολή προέδρου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Πιστός στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού του με τις προκλήσεις ήταν για άλλη μια φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, το συμβάν είναι παλαιό από τις 24 Μαΐου αλλά "θάφτηκε" και επανήλθε στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες. Βέβαια προ ολίγων ημερών, ο Θ. Πάγκαλος, είχε επιχειρήσει αυτοκριτική λέγοντας πως "τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές βλακείες". Οπως φαίνεται οι στιγμές αυτογνωσίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι ελάχιστες και επανήλθε δηλώνοντας πως "δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης στην Ελλάδα και, αν υπάρχει έστω και ένας, πρέπει να του στήσουμε άγαλμα". ...


Προσπαθώντας να καταστήσει σαφές το αντικείμενο της κριτικής του ο κ. Πάγκαλος συμπλήρωσε «Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι... ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος». Την ίδια στιγμή όμως εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες και των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών καθώς αυτά δίνονται στη δημοσιότητα με μεγάλη καθυστέρηση αλλά μόνον σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν αναρτώνονται σε κανένα επίσημο site και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες ακόμα και αν το ζητήσουν. Το sofokleousin.gr υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πόθεν έσχες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και αφορούν το έτος 2008 ο κος Πάγκαλος και η σύζυγός του έχουν ετήσιο εισόδημα €846 χιλ και πλήθος ακινήτων, παρακάτω ακολοθεί η δήλωση πόθεν έσχες όπως την δημοσίευσε η ηλεκτρονική σελίδα tanea.gr:
Θεόδωρος Πάγκαλος
Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ
Ακίνητα: Διαθέτει 38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδα, αγόρασε από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα
Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ
Μέσα: Παραχώρησε ένα ΙΧ στον αδελφό του
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ
Ακίνητα: 5 οικόπεδα στα Καλύβια, 5 διαμερίσματα στην Αττική, 2 γραφεία στην Αττική, 2 πάρκινγκ στα Καλύβια, αγόρασε ένα αγροτεμάχιο στην Κέα 9.021 τ.μ. και από κοινού με σύζυγο ένα διαμέρισμα 122,25 τ.μ., πούλησε 1 αγροτεμάχιο στην Ελευσίνα 19.625 τ.μ. έναντι 490.616,19 ευρώ, 1 διαμέρισμα στα Καλύβια έναντι 150.000 ευρώ και ένα πάρκινγκ
Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ
Μετοχές: 4.860,843 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, πούλησε 4.060 μετοχές και 2.753 μερίδια αξίας 153.459,5 ευρώ
Συμμετοχές: Μεταβίβασε το μερίδιο σε τεχνική εταιρεία
Μέσα: 1 ΙΧ 2.429 κ.ε.
Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαφθορά στο Δημόσιο προέκυψε από τους... πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο» για να κάνουν πιο γρήγορα την δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε την γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά την διάρκεια της δεύτερης 4ετίας του Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος, βέβαια, δεν είχε την ευθύνη...
Ο αντιπρόεδρος προσπαθώντας να δείξει ότι έχει στοιχεία και γνώση και άλλων πραγμάτων δήλωσε:«Υπάρχουν άραγε κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;». 

sofokleousin


Οι «αγανακτισμένοι» περικυκλώνουν τη Βουλή!


Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο υπόσχονται να δώσουν οι«αγανακτισμένοι» θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και αποφασίζουν να «καταλάβουν» τη Βουλή.

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 07:00 το πρωί ώρα που θα στηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές....

Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».

Αποδοκιμασίες βουλευτών στα Ιωάννινα


Οι «Αγανακτισμένοι» τους υποδέχτηκαν με γιουχάισμα και συνθήματα

Με σφυρίχτρες και κατσαρολικά οι «Αγανακτισμένοι» των Ιωαννίνων αποδοκίμασαν βουλευτές.  Οι κ.κ. Παντούλας του ΠΑΣΟΚ και Καλογιάννης της Ν.Δ. όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ήταν οι «τυχεροί» βουλευτές που αυτή τη φορά τα άκουσαν από τους αγανακτισμένους των Ιωαννίνων.

Οι βουλευτές παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου και όταν η παρουσία τους έγινε αντιληπτοί από τον κόσμο, άρχισαν τα … όργανα με γιουχάισμα και συνθήματα.


«Έξω οι βουλευτές απ την πλατεία»«μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» κ.α.. ήταν τα συνθήματα με τα οποία ο κόσμος τους «στόλισε».

Τα εγκαίνια διακόπηκαν και οι βουλευτές … απομακρύνθηκαν διακριτικά.