Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Λωρίδα ασφαλείας στη συγκέντρωση των Αγανακτισμέων Αθηναίων κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας έχουν φτιάξει τα ΜΑΤ προκειμένου να διευκολύνεται η είσοδος και η έξοδος των βουλευτών και των εργαζομένων στη Βουλή.

Σημειώνουμε ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη η ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιφερειακής Αντάπτυξης.

Στην Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών. Oι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αποδοκιμάζουν έντονα τους βουλευτές όταν εξέρχονται ή εισέρχονται με τα αυτοκινητά τους στη Βουλή.

Την ίδια ώρα έχει προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. 

Πρόσκληση για μοτοδιαδήλ​ωση

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ” ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17:30 ΣΤΟ PARKING ΤΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ...
Μετά την πορεία επιστρέφουμε πεζοί στο Σύνταγμα για να ακούσουν και τις φωνές μας

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για ένα νέο κίνημα ή οργάνωση. Είμαστε οι "Αγανακτισμένοι του Συντάγματος" πολίτες αυτής της χώρας που κάποιοι προσπαθούν να τη ξεπουλήσουν με κάθε τρόπο.

Κάθε μέρα πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στο Σύνταγμα και προσπαθούμε με τις φωνές μας να δείξουμε σε αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, ότι τους ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Την Τετάρτη με αυτή τη μικρή σε διάρκεια μοτοσυκλετιστική πορεία μέσα στην Αθήνα θα προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε και τους υπόλοιπους Αθηναίους να κατέβουν στο Σύνταγμα και να φωνάξουμε όλοι μαζί. Μόνο που αυτή τη φορά εκτός από τις φωνές μας θα ακούσουν και τις μηχανές μας!!!

Πλημμύρα στο Σύνταγμα - Πάνω από 50.000 "Αγανακτισμένοι"


Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί
- Ξέφυγαν οι διαδηλωτές και εγκλωβίστηκαν στη Βουλή οι βουλευτές - Δεν μπορούν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους
- Όποιος πολιτικός έκανε απόπειρα να φύγει γιουχαρίστηκε και επέστρεψε στο κτίριο

Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.

Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ

Νιώθω περηφάνια που η Ελλάδα έχει έναν πολίτη σαν τον Θεοδωράκη.Περηφάνια αλλά και ντροπή ταυτόχρονα γιατί πρέπει ένας ενενηντάχρονος να επαναστατήσει ξανά για να δείξει σε εμάς το δρόμο. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει με το παραπάνω τους αγώνες που του αντιστοιχούν , είτε συμφωνεί κανείς με αυτούς ή όχι , και παρόλα αυτά δεν επαναπαύεται αλλά αντιδρά , πρωτοστατεί , βγαίνει στο δρόμο.Δεχόμενος μάλιστα λάσπη από τους ώριμους δημοκράτες των καιρών μας , που τολμάνε και αυτοαποκαλούνται αγωνιστές και εκφραστές του λαού.Ντροπή Έλληνες , θα αφήσουμε έναν ενενηντάχρονο να βγάλει το φίδι από την τρύπα , αντιδράστε , αγωνιστείτε. Όλοι εχουμε φωνή , όλοι έχουμε δύναμη , αρκεί να το καταλάβουμε και να το εκμεταλλευθούμε.

Λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας



Μετά τη μεγαλειώδη, ειρηνική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων «αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, που απάντησαν θετικά στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας, ίσως η συμμετοχή στο αποψινό 7ο στη σειρά ραντεβού μπροστά από το κτίριο της Βουλής να είναι η μεγαλύτερη από την ημέρα που ξεκίνησε το κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, αυτήν την ώρα βρίσκονται στο κέντρο περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές.       

O Θεοδωράκης ξανά στις επάλξεις

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη στα Προπύλαια, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι παράνομα στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της έχουν πέσει. 


Το συγκεντρωμένο πλήθος διέκοψε πέντε φορές την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κλέφτες, κλέφτες», «Προδότες» και «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» ενώ ο Μ. Θεοδωράκης φώναζε μαζί τους.
 

Χαιρέτισε την προσπάθεια του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που όπως είπε...

ξεκίνησε από τη νεολαία και είναι «καθαρό», απαλλαγμένο από κομματικές ταμπέλες, ενώ ευχήθηκε αυτό να σημάνει την αφύπνιση των Ελλήνων.

Πρώτος στο βήμα είχε ανέβει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος κάλεσε τους διανοούμενους να μην είναι «πρόβατα». «Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς ύπαρξη μέλλοντος και παρόντος, μόνο το παρελθόν γνωρίζουμε. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να συμβάλλει στον αγώνα. Συμπολίτες μας, εμπιστευθείτε μας» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος δήλωσε: «Οι πλατείες ενώθηκαν. Οι πολίτες διαδηλώνουν γιατί η κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών. Ας αναλάβουν τις ευθύνες εκείνοι που τις έχουν».

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ 5ηςΔΟΣΗΣ

Ξαφνικά λοιπόν και ενώ μέχρι σήμερα όλα κινούνταν και περιστρεφόντουσαν γύρω από τα προαπαιτούμενα για την 5η δόση , η 5η δόση εξασφαλίσθηκε .Χωρίς τελικά να επιτευχθεί η "απαραίτητη" συναίνεση , χωρίς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να επισπευσθούν οι αποκρατικοποιήσεις .Ξαφνικά όλα έγιναν καλώς καμωμένα και δεν χρειάσθηκε καμία άλλη δέσμευση . Θα χρειαστεί  , συμπληρώνουν , για να πάρουμε νέο δάνειο το 2012.Τελικά ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ επειδή συμπεριφέρονται ως απόφοιτοι του νηπιαγωγείου νομίζουν ότι και το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας είναι σαν κι αυτούς. Προσπαθούν με κάθε ευκαιρία(όπου ευκαιρία , βλέπε δόση δανείου) οι δανειστές μας και το ανδρείκελο τους στο Μαξίμου να εκβιάσουν και να φοβίσουν τους Έλληνες , προκειμένου να καρπωθούν όσο γίνεται περισσότερα.Οι τοκογλύφοι που μας δανείζουν και τα τσιράκια τους που μας κυβερνούν δεν πρόκειται να μας βγάλουν από τα μηχανήματα που μας κρατάνε στη ζωή με τεχνητά μέσα , γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει ακόμα. Παρ όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες τους δεν έχουν καταφέρει να απομυζήσουν αυτά που προσδοκούσαν από την Ελλάδα και τον όποιο της πλούτο. Μέχρι να το πετύχουν αυτό λοιπόν δεν πρόκειται να μας βγάλουν την τεχνητή υποστήριξη.Θα εξασφαλίζουμε νέες δόσεις και νέα δάνεια που θα μας τα δίνουν οι "καλοί" μας και "φιλεύσπλαχνοι" δανειστές μας και θα "καταφέρνουν" να τα εξασφαλίζουν οι" ικανότατοι" και "εθνοσωτήρες" κυβερνώντες μας. Όλα αυτά μέχρι να καταφέρουν να εξασφαλίσουν αυτά που θέλουν και στη συνέχεια δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και καμιά ηθική αναστολή να τραβήξουν το καλώδιο από την πρίζα και να περιμένουν το flatline.

Voliotaki: Εμμεση συναίνεση ζητά ο Πάγκαλος από Σαμαρά

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Βλέποντας  και ακούγοντας  τον πρόεδρο της βουλής στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη καταλάβαμε όλοι μας που έχει καταντήσει το κοινοβούλιο μας.Ο πρόεδρος της βουλής , ο εκφραστής της προστασίας του διαλόγου και  της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ,αγνόησε τα όποια ερωτήματα του κ. Παπαδάκη και προέβη σε έναν απαράδεκτο μονόλογο , χωρίς να λέει απολύτως τίποτα τελικά , αναμασώντας απλά τα κλισέ του Γιώργου και του υπ.οικονομικών περί χρεωκοπίας και κακών πολιτών.Ο εκφραστής του κοινοβουλευτισμού δεν αναφέρθηκε καθόλου στο κοινοβούλιο και τη λειτουργία του , δεν τον νοιάζει αν καταστρατηγείται το σύνταγμα , αλλά μόνο αν θα εκπληρωθούν οι επιταγές της τρόικας.Εύγε κύριε Πετσάλνικε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ , ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΝΩΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ , ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΛΙΓΩΝ ¨ΠΟΛΛΩΝ.