Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απορρίπτει η Ν.Δ. την επιβολή νέων μέτρων από την τρόϊκα...

ImageΔεν πρόκειται να δεχθεί η Ν.Δ. να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, στην ελληνική οικονομία από την τρόϊκα. Στην Συγγρού είναι αποφασισμένοι να μην δεχθούν εν όψει εκλογών, μάλιστα, τη νέα δέσμη μέτρων, ακθώς μάλιστα το όλο ζήτημα δείνχει να καταλήγει σε αδιέξοδο, αφού, ούτε η διαδικασία του "κουρέματος προχωρά. Η τρόϊκα σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ και αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των  αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ αλλά και  στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αλλά και μια σειρά άλλων μέτρων, άκρως επώδυνων για τους Έλληνες πολίτες.
Μάλιστα στη Ν.Δ. "οχυρώνονται" πίσω από την φράση του μεταβατικού πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου "Όχι άλλα φορολογικά μέτρα" για να τονίσουν τις "κόκκινες" γραμμές τους  
Η συγκεκριμένη άρνηση της Ν.Δ. είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις, αφού οι κυβερνητικοί έχουν έτοιμη την απάντηση: "Δεν παίρνουμε την 7η δόση αν δεν συναινέσοτυμε στα νέα μέτρα". Βέβαια, αυτή την φορά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά: Αν δεν υπάρξει εξέλιξη σε ότι αφορά το PSI και πάλι δεν πρόκειται να δοθεί 7η δόση. Μέχρι τον Μάρτιο που τίθεται θέμα 7ης δόσης πολλά θα έχουν αλλάξει...
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για το νέο μνημόνιο και για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση μπαίνουν και πάλι τα μέτρα για:

- μείωση των κρατικών δαπανών (το δέχεται η Ν.Δ., αλλά δεν δέχετια να απολυθούν επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι)

- νέες περικοπές στο μισθολογικό κόστος  800 εκατ. ευρώ το 2012 και 450 εκατ. ευρώ το 2013

- κλείσιμο Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών

- καθολική εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας  στο Δημόσιο

Τουλάχιστον 70.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν το 2012 σε  καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης λαμβάνοντας για ένα χρόνο το 60%  του βασικού τους μισθού, ενώ το 2013 θα υπάρξει και νέο κύμα αποχωρήσεων από το Δημόσιο που  υπολογίζεται σε 50.000 άτομα.

Επιπλέον στην διαδικασία διαπραγμάτευσης μπαίνουν η "ελαστικοποίηση" των εργασιακών σχέσεων και η επιβολή νέων φορολογικών βαρών!

Όσον αφορά στα "κλειστά" επαγγέλματα, οι έως τώρα παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται ελλιπείς και απαιτείται δράση για απελευθέρωση των ελάχιστων αμοιβών των συμβολαιογράφων και μείωση των εξόδων παράστασης των δικηγόρων, επιτάχυνση της δημιουργίας δικηγορικών εταιριών, κατάργηση της απαγόρευσης από το ΤΕΕ στις χαμηλές αμοιβές, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει ο αριθμός και η αξία των αδειών ταξί.

Στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, η Αθήνα έχει αναλάβει δέσμευση για τριμερή συμφωνία με εργοδότες και συνδικάτα για όλες τις παραμέτρους της αγοράς εργασίας. Στο τραπέζι και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού.

Στον τομέα των δαπανών  Υγείας, προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- Νέα μείωση 50% του διοικητικού προσωπικού και κατά 5% των γιατρών του νέου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

-  Eπιπλέον μείωση κατά 10% στο κόστος των νοσοκομείων το 2011 και κατά 5% επιπλέον το 2012.

Ο "οικονομικός κύκλος" γύρω από τον Α.Σαμαρά, πιστεύει ότι και τα νέα μέτρα θα είναι αδιέξοδα και συν τοις άλλοια θα επιβαρύνουν την εικόνα της Ν.Δ. σε μία προεκλογική φαση. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου