Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στελέχη Ε.Δ.: Και θα πληρώνουν & θα τρέφονται χειρότερα από σκυλιά!


  
Image

 Η πολυδιαφημισμένη δωρεάν σίτιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα, τις ώρες που είναι εκτός υπηρεσίας, κατέληξε σε απόφαση να πληρώνει το κάθε στέλεχος από 130 μέχρι 250 ευρώ το μήνα (!) για να τρέφονται "δωρεάν"!
Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πήραν πίσω την δωρεάν σίτιση που είχε πολυδιαφημίσει η νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Είναι ότι τους φέρονται πολύ χειρότερα από τα ... σκυλιά της οικονομικής ελίτ της χώρας, αφού αποκαλύπτεται ότι το κόστος της σίτισης ανά γεύμα είναι 2,16 ευρώ! Φαντασθείτε τι είδους φαγητό τρώνε με 2,16 ευρώ όταν μία κονσέρβα σκύλου από τις φτηνές κοστίσει 3,5 ευρώ!
Έτσι από χθες Τετάρτη, όσοι υπαξιωματικοί και κατώτεροι αξιωματικοί το επιθυμούν μπορούν να σιτίζονται πρέπει να πληρώνουν 2,16 ευρώ για το γεύμα. Την τιμή όρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, και είναι η προβλεπόμενη ανά γεύμα τιμή από τον κανονισμό τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων! Για τους μαθητές των παραγωγικών σχολών, όμως το συσσίτιο καθορίστηκε σχεδόν στην διπλή τιμή: 4,08! Προφανώς άλλες βιολογικές ανάγκες έχουν τα στελέχη και άλλες οι μαθητές των παραγωγικών σχολών! Άλλη ράτσα οι πρώτοι και άλλη οι δεύτεροι!
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την έγκριση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου, στο πρόγραμμα σύντομα θα ενταχθούν και τα στελέχη του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και μπράβο του αφού οι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι πιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό:

Πόσοι σιτίζονται αναγκαστικά καθημερινά, εντός του στρατοπέδου γιατί δεν έχουν λεφτά να φάνε; Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ περίπου 14.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), υπαξιωματικοί και αξιωματικοί είναι αυτοί που επιλέγουν να σιτίζονται σε καθημερινή βάση εντός στρατοπέδων. Άρα μιλάμε για μία δαπάνη 200.000 ευρώ ανά μήνα για τα στελέχη και κάπου 25.000 ευρώ για τους πολύ ολιγότερους μαθητές των παραγωγικών σχολών. Δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!
Και δεν έχει το υπουργείο Άμυνας των 4 δισ. ευρώ δαπανών ετησίως, 2,5 εκατ. ευρώ για να τρώνε δωρεάν σε αυτή την δύσκολη εποχή οι άνθρωποι που φροντίζουν για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς; Εκτός του ότι εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για την ποιότητα της τροφής μιας μερίδας φαγητού που κοστίζει 2,16 ευρώ
Με πρόχειρους υπολογισμούς κύκλοι του Πενταγώνου εκτιμούν πως το ένα στα τρία επαγγελματικά στελέχη του Στρατού Ξηράς, προσπαθώντας να εξοικονομήσει χρήματα, επιλέγει πλέον το φαγητό του στρατοπέδου το οποίο μπορεί να μην παρέχεται εντελώς δωρεάν αλλά είναι πολύ φθηνό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου