Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Διάγγελμα - Έκθεση ιδεών από τον Γ. Παπανδρέου


Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις τράπεζες και στις συντάξεις, ανέφερε στο μήνυμα που «έστειλε» το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προς τον ελληνικό λαό, με καθυστέρηση μίας ώρας. Ένα μήνυμα που θύμιζε ταινία του Ξανθόπουλου.

Σε αυτό ανέφερε:

«Ελληνίδες -Έλληνες η χτεσινή συμφωνία ανοίγει νέες προοπτικές. Η προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδει βήμα βήμα. Αυτή μας έφερε στο χθεσινό βράδυ. Η συλλογική προσπάθεια μας έδωσε αποτελέσματα....

Η χθεσινή απόφαση μας δίνει χρόνο, μας απομακρύνει από την ανασφάλεια, δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις. Το αντίθετο.
Μας δίνει το κουράγιο για να προχωρήσουμε μπροστά. Καταφέραμε να διαγράψουμε ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους. Οι τράπεζες αντί για τους πολίτες θα πληρώσουν αυτό το κόστος. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας. Θέλουμε να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθεται νέο χρέος στις πλάτες τους.
Όταν δουλεύουμε μαζί, όταν τολμούμε τελικά κατακτάμε τους στόχους μας.
Η μάχη που δεν δίνεται, είναι μάχη που χάνεται. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας, βάζουν και αυτοί πλάτη. Εξασφαλίσαμε την βιωσιμότητα του χρέους μας για πολλά χρόνια ακόμα.
Σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος. Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις. Εμείς έχουμε τώρα την ευθύνη. Το να έχουμε βεβαίως στήριξη μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.
Δεν πρέπει να θαφτούμε κάτω από ένα κράτος που δεν ήξερε πώς να εισπράττει και πώς να επενδύει για το κοινό συμφέρον. Κάτω από ένα κράτος που δεν ήξερε πόσους υπαλλήλους έχει. Από εμάς ξεκίνησε το πρόβλημα. Ο καθένας τώρα να κάνει την δική του επανάσταση για μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Να φτιάξουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη.
Μέχρι τότε όμως έχουμε δρόμο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα είναι άδικα. Η κρίση μας δίνει αυτή την ευκαιρία και αυτή η συμφωνία μας δίνει τον χρόνο να επιλέξουμε εκείνα που έχουν αξία για μας τους Έλληνες, χωρίς τον βραχνά του χρέους.
Συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Αφού κερδίσαμε αυτή την μάχη είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε και τον επόμενο στόχο: να δημιουργήσουμε μια εντελώς μα εντελώς διαφορετική Ελλάδα.
Τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε πια στην δημιουργική Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου