Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός-σκάνδαλο από τη ΔΕΗ... Λεφτά υπάρχουν!


Ένα όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στη ΔΕΗ αξίας 12.000.000 ευρώ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Οnair24.gr.

Όπως προκύπτει από τη σχετική δημοσίευση διαγωνισμού, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναζητά... συνεργάτη για να αναλάβει την επικοινωνιακή προβολή και τη διαφημιστική προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών της, όντας διατεθειμένη να του παρέχει το αστρονομικό ποσό των 12.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την παροχή των δίχρονης διάρκειας υπηρεσιών του (δηλαδή 500.000 ευρώ το μήνα)

Όλα αυτά όταν κόβουν τοπ ρεύμα σε πολίτες
Το ποσό δεν είναι απλά ιλιγγιώδες, είναι εξωφρενικό, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία αγορά που η ΔΕΗ έχει εδώ και δεκαετίες το μονοπώλιο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που κόβει το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, ακόμα και δημοτικές επιχειρήσεις -όπως κολυμβητήρια & βιβλιοθήκες- επειδή δεν έχουν να εξοφλήσουν το λογαριασμό (ή τα πρόσθετα που τον συνοδεύουν... βλ. Χαράτσι κτλ)

Θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση κακοδιαχείρισης από τις χιλιάδες που συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση. Η ανάγνωση όμως των κριτηρίων που απαιτούνται απλά και μόνο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δημιουργεί ακόμα περισσότερες γκρίζες σκιές γύρω από τη διαδικασία και τις προθέσεις των διοικούντων της ΔΕΗ.

15.000.000€ τζίρος και 1.700.000€ εγγυητική
Συγκεκριμένα, η εταιρεία που θα καταθέσει πρόταση θα πρέπει να έχει «μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών των τριών τελευταίων κλεισμένων διαχειριστικών κύκλων 15.000.000 ευρώ με ελάχιστο αποδεκτό όριο ετήσιου κύκλου εργασιών το ποσό των 7.500.000 ευρώ». Ταυτόχρονα απαιτείται «Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής ίση με 500.000 ευρώ και Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης ύψους 1.200.000 ευρώ».

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε η διοίκηση της ΔΕΗ πετάει σα... λουκούμι 12.000.000 ευρώ σε κάποια διαφημιστική εταιρεία ημέτερων μεγαλοεργολάβων, είτε επιδιώκει να κλείσει συμφωνία με κάποιον πανευρωπαϊκό διαφημιστικό όμιλο, μη ενισχύοντας όμως έτσι την εγχώρια αγορά, αλλά πετώντας στους Ευρωπαίους «εταίρους» μας δεκάδες εκατομμύρια από τον ελληνικό κρατικό κορβανά.

Φωτογραφικός διαγωνισμός
Γιατί κακά τα ψέματα, οι εγγυήσεις που ζητούνται αποκλείουν τη μεγάλη πλειονότητα των ελληνικών διαφημιστικών εταιρειών από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Ότι από τα δύο και να συμβαίνει οι διοικούντες της ΔΕΗ πρέπει να λογοδοτήσουν εδώ και τώρα για την απαράδεκτη τούτη προκήρυξη που καταδεικνύει πως η διαπλεκόμενη νοοτροπία που τους χαρακτηρίζει δεν αλλάζει ακόμα και στο παρά πέντε της χρεοκωπίας.

http://www.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου