Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απερίγραπτα βλακώδης δήλωση Λοβέρδου για το Δημόσιο «Ένα εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατ. Έλληνες»

ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ?ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ?ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ)?ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥ MEGA?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ , ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΕΥΓΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΕΓΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΑ...............................Την κατάσταση στο ελληνικό δημόσιο τομέα επιχείρησε να περιγράψει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά των φαινομένων γραφειοκρατίας όσο και κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην επιτροπή Υγείας της Βουλής είπε «Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες, είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος η γραφειοκρατία. Ξέρω τον εχθρό μου… το 1εκατομμύριο  υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια  πληρώνουν το 1 εκατομμύριο.  Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς..».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στο Σύνταγμα «Το ισχύον σύνταγμα αποτελεί  την πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας.

Οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται». Στους ίδιος τόνους άσκησε πρωτοφανή κριτική στην αριστερά λέγοντας ότι «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση» .

Μαρκόπουλος «είστε κυβερνητική συντεχνία»

Την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημόσιους υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Αναλυτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, είπε στην Ολομέλεια της Βουλής «Η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του Λοβέρδου που είπε ότι 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες; Οτι είναι εχθροί και δεν τους συμπαθεί; Ο κ. Λοβέρδος είπε για τους δυστυχείς νεκρούς της Μαρφίν ότι δεν έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα γιατί δεν ήταν αριστεροί. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό είναι ουσιαστικό και αφορά στην αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της κυβέρνησης που συμπεριφέρονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες σαν να είναι συντεχνίες μόνο και μόνο επειδή παλεύουν να προστατέψουν τα εισοδήματά τους» και απευθυνόμενος προς τους παρόντες υπουργούς συμπλήρωσε πως «εσείς είστε συντεχνία υπουργών που ταλαιπωρεί τους πολίτες λέγοντάς τους ότι θα τους σώσετε. Δεν είναι δυνατόν μέλη της κυβέρνησης να εκστομίζουν τέτοιες εκφράσεις».

Εξίσου αιχμηρός εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος μίλησε για ακροδεξιό παραλήρημα εκ μέρους του κ. Λοβέρδου.

Αποστάσεις από Σκανδαλίδη


Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδάλίδης που βρισκόταν στην αίθουσα της ολομέλειας όταν η αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου, επέλεξε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Υγείας. Αναλυτικά ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει δηλώσεις συναδέλφων του, πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει πει αλλά πρόσθεσε πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου