Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει νέα μέτωπα πολέμου στη Μεσόγειο

Του Κώστα Τζεβελέκου

Με αφορμή την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ ( Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης) η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα μέτωπα πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Τουρκίας να βρίσκεται σε επιφυλακή ο τουρκικός στόλος ώστε να είναι έτοιμος προκειμένου να αποπλεύσει στη Μεσόγειο την ώρα που θα αρχίσουν οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από Ισραηλινά και Αμερικανικά πλοία.

Το δόγμα Νταβούτογλου που αναφερότανε στη μη δημιουργία προβλημάτων με τους γείτονες σήμερα έχει ανατραπεί και η Τουρκία έχει προβλήματα με τη Συρία , Κύπρο , Ισραήλ και Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή έχει βρει τη Συρία ως τον αδύναμο κρίκο στη περιοχή και προσπαθεί να την στραγγαλίσει προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τους Κούρδους, ώστε να ιδρύσει τη νέα Οθωμανική της Αυτοκρατορία.

Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και με τους Παλαιστίνιους όπου πιέζει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο να αναγνωρισθεί η Παλαιστίνη ως κυρίαρχο κράτος.

Γι αυτό το λόγο όλο το Τουρκικό λόμπι «τρέχει» στις ΗΠΑ προκειμένου να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας έχουν εξοργίσει την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία που θεωρούν προκλητική την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και την εμπλοκή της στα θέματα της Μέσης Ανατολής ,ιδιαίτερα τον «εναγκαλισμό» της με το Ιράν. Οι Σαουδάραβες μισούν το καθεστώς του Ιράν και είναι ποιο φανατικοί και από τους Αμερικανούς

Που αποσκοπούν οι κινήσεις της Τουρκίας ;

Η Τουρκία σήμερα είναι εγκλωβισμένη γιατί δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εφαρμόζεται από το 1982 με αποτέλεσμα να της ξεφύγει η Κύπρος η οποία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ.

Προσπαθεί λοιπόν τώρα να αναγνωρισθεί το παλαιστινιακό κράτος προκειμένου η Παλαιστίνη να καθορίσει δική της ΑΟΖ σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τουρκίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά ο Ερντογάν έγινε ακτιβιστής και χρηματοδότησε την ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ η οποία με το καράβι Mavi Marmari επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας με τα γνωστά αποτελέσματα όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι .

Η Τουρκία μέσα στο μήνα θα πιέσει τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Την ώρα που θα αρχίσει η έρευνα από τα αμερικανικά και ισραηλινά σκάφη στην ΑΟΖ της Κύπρου η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες θα βγάλει τα πολεμικά της πλοία ώστε να προστατέψει τάχα τον εμπορικό της στόλο.

Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ΑΟΖ , ενώ παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την θαλάσσια περιοχή που θα γίνονται οι έρευνες - γιατί οι Τούρκοι θα έχουν σχεδιάσει κάποια άσκηση,- θα εφαρμόσουν τα ίδια κόλπα που κάνουν και πάνω από το Αιγαίο. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εμπόλεμη κατάσταση με στόχο να σταματήσουν οι έρευνες.

Τέλος ετοιμάζεται να θέση βέτο ώστε το Ισραήλ να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να το αποκλείσει από τη Θάλασσα ορίζοντας τη νέα ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Παλαιστίνης – Ψευδοκράτους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου