Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Μετά την υποβάθμιση της διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων εκ μέρους των περισσότερων Αθηναϊκών καναλιών, από σήμερα στο παιχνίδι άρχισαν με μικρά πηδηματάκια να μπαίνουν και εφημερίδες της Αθήνας που ανήκουν σε πολυπράγμονες εργολάβους και επιχειρηματίες. Νά σου πηχυαίοι τίτλοι "ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ και ακρότητες στη Βουλή" (Έθνος) ή πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ που ξεκινούν με αναφορές του τύπου "ράγισε η εικόνα του ειρηνικού κινήματος..." (Νέα), στις σημερινές εφημερίδες.

Άρχισε το παιχνιδάκι που αποσκοπεί στην ανακοπή της δυναμικής αυτού του ανεξάρτητου και μαζικού κινήματος.

Και γιατί άρχισε;



Όχι μόνον για λόγους υποστήριξης της κυβέρνησης, αλλά και για λόγους αυτοσυντήρησης.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών αμφισβητεί συνολικά το σύστημα, στυλοβάτες του οποίου δεν είναι μόνον πολιτικοί, αλλά και εργολάβοι και επιχειρηματίες και εκδότες-εργολάβοι ή εκδότες-επιχειρηματίες.

Αν χτυπηθεί το σύστημα, πως θα εξυπηρετούν οι συγκεκριμένοι κύριοι τα συμφέροντά τους; Πως επί παραδείγματι θα κάνουν business με σκουπίδια και δημόσια έργα, προσφέροντας ως δόλωμα την εφημερίδα τους ή το κανάλι τους;

Και ξέρουν πολύ καλά πώς να παίξουν το παιχνιδάκι. Αρχίζοντας να σπέρνουν τρόμο στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι δεν θέλουν να εμπλακούν σε επεισόδια.

Ναι θα συμφωνήσω και γω ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να είναι ειρηνικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μουγκές.

Επίσης, αν μέσα στους δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται και εκατό που προχωρούν παραπέρα, ναι να τους απομονώσουμε, αλλά την είδηση την κάνουν οι 50.000 και όχι οι 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου