Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ

«Όσοι προκηλακίζουν το Κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη Δημοκρατία, που τους δίνει το δικαίωμα να συναθροίζονται και να διαμαρτύρονται. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι στο παρελθόν έχουν χυθεί ποταμοί αίματος από τις οικογένειες ανθρώπων που προπηλακίζονται».

Η παραπάνω δήλωση έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στο κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών στο Σύνταγμα.



    Το γεγονός ότι στο παρελθόν κάποιος πρόγονος σημερινού βουλευτή έχει χύσει το αίμα του για την Ελλάδα , δεν δίνει το δικαίωμα στους απογόνους του να καπηλεύονται τη θυσία του , ούτε να είναι στο απυρόβλητο λόγω αυτής.Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα , αλλά δεν ζήτησαν ούτε ανταλλάγματα ούτε ειδική μεταχείριση.Ούτε αυτοί ούτε οι απόγονοι τους.
   Επίσης , κανείς δεν προπηλάκισε το κοινοβούλιο ως θεσμό , όπως αυτοί αρέσκονται να λένε.Οι αποδοκιμασίες απευθύνονται στα άτομα που το απαρτίζουν σήμερα και όχι στο θεσμό του βουλευτή αυτό καθαυτό.Μπορεί να τους συμφέρει να δικαιολογούνται με αυτόν τον τρόπο για την απόλυτη αποτυχία τους και τον ξεπεσμό τους , αλλά δυστυχώς γι αυτούς οι δικαιολογίες δεν πιάνουν τόπο πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου